Deputată USR-PLUS acuză un nou blat în Parlament pentru blocarea unui proiect util cetăţenilor

Cristina Pruna
Cristina Pruna (Epoch Times România)

Deputata USR-PLUS Cristina Prună acuză că PSD şi PNL au respins în plenul Senatului un proiect de lege care prevedea ca angajaţii să primească acces online, imediat şi necondiţionat, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL).

Potrivit Cristinei Prună, votul din plenul Senatului dovedeşte, o dată în plus, că PNL şi PSD vor să blocheze orice încercare de reformare a statului.

"Este trist că nu au înţeles că proiectul urmăreşte să aducă un pic de normalitate în România. Prin adoptarea sa, Registrul de Evidenţă a Salariaţilor ar deveni accesibil online, în orice moment, oricărui angajat/fost angajat.

În prezent, accesul unui angajat la datele propriului contract de muncă se face printr-o procedură birocratică, în care acesta depinde de angajator, respectiv fostul angajator, sau de Inspectoratul Teritorial de Muncă. În prezent, e nevoie de cereri scrise, de zile de aşteptare şi drumuri inutile, în condiţiile în care, de multe ori, angajaţii au nevoie rapidă de un extras care să ateste vechimea în muncă. Proiectul depus de mine este un nou pas spre digitalizarea instituţiilor publice, spre transparentizarea acestora şi apropierea lor de cetăţeni.

În plus, modificarea legislativă ar veni în ajutorul Inspectoratelor teritoriale de muncă şi angajatorilor. Aceştia ar economisi timp şi ar avea o activitate mai eficientă în lipsa îndatoririi de a răspunde miilor de cereri primite din partea salariaţilor sau a foştilor salariaţi.

Proiectul respins la Senat era un pas înainte, spre firescul a ceea ce ar trebui să ofere România cetăţenilor săi. Aşa au considerat şi senatorii din comisia de Muncă de la Senat, care i-au acordat raport favorabil înainte ca iniţiativa să fie în mod surprinzător respinsă în plen", susţine deputata, într-o postare pe Facebook.