Deputat USR PLUS: “Specia politicianului gurmand de putere şi bani ca a lui Chirica e ocrotită în continuare pe Arca PNL”

Mihai Chirica
Mihai Chirica (Captura Video)

Deputatul USR PLUS Filip Havârneanu a lansat, marţi, un atac dur la adresa primarului Iaşului, Mihai Chirica, acuzându-l că este mai periculos decât un virus pentru acest oraş şi că “specia lui de politician gurmand de putere şi bani” e protejată pe “Arca PNL”. În plus, deputatul a atenţionat că USR PLUS nu va “gira” bugetul local cât timp Chirica nu va arăta cum cheltuieşte banul public.

“Chirica e mai periculos decât un virus pentru Iaşi! Primarul dublu inculpat o tocat banii oraşului pe dezinfectanţi, cumpăraţi la preţuri duble, ca să purifice străzile de Covid 19, deşi oficialii din sănătate au transmis clar că acestea nu sunt căi de infecţie. Acest primar pentru care randamentul este un blestem, a secretizat contractele prin care a achiziţionat hipocloritul de sodiu, pentru a nu se afla câţi bani a pompat, absolut inutil, în buzunarele unei firme dubioase, care, în 2019, era în pragul falimentului. Mai mult, Chirica se pregăteşte să cumpere alte 40.000 de kilograme de hiploclorit de sodiu, probabil pentru a albi inclusiv reputaţia sa”, a precizat deputatul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Havârneanu l-a mai acuzat pe Chirica de faptul că sfidează justiţia şi foloseşte banii ieşenilor pentru a umple buzunarele unor firme, motiv pentru care URS PLUS nu va susţine adoptarea bugetului local.

“Anchetat pentru corupţie, Chirica sfidează pe orice cale justiţia şi refuză să transparentizeze transferul banilor din Primărie către Casa Lebăda, ascunzând contractele, deşi două instanţe de judecată îl obligă deja să le pună la vedere. Este evident că Chirica foloseşte banii ieşenilor ca să umple buzunarele unor firme anume, este evident de ce bugetul local nu va fi aprobat prin girul USR PLUS. Nu vom vota un buget ca mai apoi el să fie împărţit între ‘animatorii’ lui Chirica şi nu-i vom lăsa la îndemână varianta prin care pungăşiile comise să devină confidenţiale”, a mai afirmat Havârneanu.

Totodată, deputatul i-a cerut lui Chirica să investească în infrastructură, mediu şi educaţie şi să prezinte cum cheltuieşte banul public, altfel USR PLUS nu va veni la masa negocierilor.

“Aşteptăm ca domnul Chirica să-şi mărturisească ‘dărnicia’ şi să demonstreze că nu stă ‘la ciupeală’ în Primărie. Momentan, acest edil este ca un smog blocat pe gâtul administraţiei care nu caută să igienizeze Iaşul, ci să-şi sterilizeze interesele”, a continuat deputatul.

Nu în ultimul rând, deputatul a mai acuzat că “specia politicianului gurmand de putere şi bani ca a lui Chirica” este ocrotită în continuare pe “Arca PNL”, adăugând că “mânăriile de la Iaşi fiind doar ‘arhivate’ în magazia liberalilor, fără urmări”.

“Să-i spună cineva domnului primar că salubrizarea oraşului începe cu demisia lui”, a conchis Havârneanu.

Reamintim că Mihai Chirica a anunţat recent că se autosuspendă din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL după ce, împreună cu city-managerul oraşului, Gabriel Harabagiu, a fost pus sub acuzare într-un dosar al DIICOT în care este acuzat că nu a sesizat organele judiciare cu toate că ştia de săvârşirea unei infracţiuni. Mai exact, edilul are calitatea de inculpat într-un dosar privind concesiunea unui teren al primăriei în cartierul Sărărie. Pe terenul respectiv, familia Asimionesei – cunoscută pentru publicaţia controversată BZI, dar şi pentru apropierea de Chirica - ar fi construit un bloc, deşi se angajase prin contract să construiască o pensiune.

La rândul său, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a susţinut că PNL nu poate să îl suspende pe Mihai Chirica din funcţia sa administrativă, ci doar din funcţia deţinută în partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne