Deputat PAS: Majoritatea PSRM-Şor este beton. Promovează în funcţii la CSJ judecători cu grave probleme de integritate

Sergiu Litvinenco, deputat PAS
Sergiu Litvinenco, deputat PAS (unpaspentru.md)

Comisia juridică a aprobat miercuri, 3 martie, un raport favorabil de numire a Tamarei Chişca-Doneva în funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) - unul din judecătorii care se face vinovat de condamnarea Republicii Moldova la CEDO în dosarul „Gemenii”, în urma căreia Moldova a fost obligată să plătească despăgubiri de 70 de milioane de lei.

Într-un briefing, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menţionat că şedinţa Comisiei juridice a avut loc cu uşile închise, iar pentru susţinerea numirii Tamarei Chişca-Doneva au votat patru deputaţi socialişti, deputatul partidului Şor, Denis Ulanov şi deputatul Eugen Nichiforciuc.

Totodată, miercuri au fost examinate subiectele privind numirea a doi vicepreşedinţi şi a încă patru judecători la Curtea Supremă de Justiţie.

„Iată că în loc de tragerea la răspundere penală, asistăm la promovarea doamnei Tamara Chişca-Doneva în funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie de către acelaşi partid, premierul căruia a criticat anterior promovarea persoanei date”, a adăugat parlamentarul, amintind că Ion Chicu a solicitat ministrului Justiţiei să facă plângere la Procuratura Generală privind judecătorii implicaţi în dosarul „Gemenii”.

În opinia lui Litvinenco, decizia deputaţilor este sfidătoare şi dovedeşte că majoritatea PSRM-Şor funcţionează perfect. Mai ales când vine vorba de promovarea în funcţii a oamenilor cu grave probleme de integritate. „Curăţarea sistemului printr-o astfel de abordare este imposibilă.”

„Teoretic, în plenul Parlamentului această decizie poate fi respinsă. Însă, după cum se vede, majoritatea PSRM-Şor este beton. Dacă mai lăsăm acest Parlament încă doi ani, putem stinge lumina în Republica Moldova”, a conchis deputatul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe