Decizie finală: Mircea Diaconu, incompatibil

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.
(ANDRAS BERTLEFF / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
19.06.2012

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins recursul acestuia privind hotărârea prin care Agenţia Naţională de Integritate a constatat că se află în incompatibilitate. Diaconu a fost senator şi director al Teatrului Nottara în acelaşi timp.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au confirmat acuzaţia de incompatibilitate adusă de ANI, iar Diaconu ar urma să se retragă din funcţia de ministru dacă va respecta ceea ce a declarat luni.

Diaconu a ocupat, în perioada 2008-2010, în acelaşi timp funcţia de director al Teatrului Nottara şi pe cea de senator. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat, în septembrie anul trecut, starea de incompatibilitate sesizată de agenţie, după care el a atacat hotărârea la instanţa supremă.

După ce a pierdut procesul, el nu va mai putea ocupa o altă funcţie publică timp de trei ani. Ministrul Culturii mai este cercetat de Parchetul General pentru alte patru fapte de conflict de interese.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor