De la huiduieli la aplauze: Babasha revine pe scenă alături de Coldplay / Solistul: Dacă nu vă place această muzică mergeţi la baie

Babasha şi Coldplay, 13 iunie 2024, pe Arena Naţională (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
14.06.2024

În ciuda huiduielilor din prima zi a concertului Coldplay, solistul trupei, Chris Martin, l-a invitat pe cântăreţul de manele Babasha să urce din nou, alături de el, pe scena de la Arena Naţională. De această dată, manelistul a fost primit total diferit de public.

“Vă rog să îi uraţi bun venit fratelui nostru. Dacă nu vă place această muzică e ok, mergeţi la baie sau faceţi ce vreţi, daţi mesaje prietenilor pe telefon, dar fiţi buni. Cum am spus, dacă nu vă place această muzică sau aceşti oameni, e alegerea voastră, noi iubim această muzică şi aceşti oameni”, le-a spus Martin celor prezenţi la concert.

Dacă miercuri, Babasha a fost huiduit minute în şir şi criticat şi atacat pe reţelele de socializare, acum a fost aplaudat şi susţinut de fanii Coldplay.

Concertul de joi, al doilea din cele programate de Coldplay pe Arena Naţională, a debutat cu Martin spunându-le fanilor români că s-a întristat după momentul huiduielilor de miercuri, intrebandu-se dacă a făcut ceva greşit.

“Aseară am susţinut primul nostru concert în România. M-am simţit şocat, trist şi cumva vinovat că am făcut ceva rău. Apoi m-am dus în pat şi am încercat să dorm şi mi-am dat seama că sunteţi publicul nostru, că vă iubim necondiţionat, nu puteţi schimba asta. Călătorim în toată lumea, poate nu înţelegem prin ce treceţi voi, cultura voastră, dar ştiu că iubim lumea la fel, asta însemnând că şi pe români. Pentru noi ieri a fost foarte frumos, noi vă iubim oricum. Aş dori să schimbăm ceva, ieri aţi huiduit, aşa că azi aş dori cinci secunde să huiduiţi mai tare ca ieri. Este cea mai tare huiduială auzită. Sunteţi cel mai tare public din lume. Aş vrea să invit trei oameni pe scenă. Nu contează de unde sunteţi”, a spus solistul.

De asemenea, joi seara, Martin a invitat alţi trei tineri să cânte alături de el, unul dintre ei fiind un supravieţuitor al tragediei de la Colectiv. De altfel, solistul celor de la Coldplay a dedicat una dintre piese victimelor acelui incendiu fatal.

Totuşi, în ciuda faptului că a fost primit joi într-un mod total diferit de fani pe Arena Naţională, Babasha nu a scăpat de critici în spaţiul online.

În continuare, redăm câteva dintre comentariile postate pe YouTube:

Suntem vai de steauă noastră:))))

Şi uite aşa eu nu regret că nu am participat la concert. Înainte de concert chiar îmi părea rău că nu am luat bilet,dar acum stiu de ce nu am reuşit. Să baţi sute de km pt un concert, să plăteşti sute de lei şi să asculţi manele fie că îţi plac fie că nu .... dezamăgitor.

Treaba aia cu “am vrut să promovăm un artist la început de drum” e prosteală. “Artiştii” cu 7 milioane de vizualizări nu au nevoie de expunere în faţa a 40 de mii de spectatori şi 20 de milioane de români. Asta se întâmplă când vrei să faci fapte bune de dragul ideii de a face fapte bune, fără să-ţi pese de cei care au aşteptat şi au plătit să evadeze din lumea minunată a nesimţirii pentru câteva ore. Luaţi cu pâine!

Ştiaţi că trupa Coldplay în acest turneu, nu au avut NICIODATA acelaşi invitat surpriză în cele 2 zile de concert? Faptul că acelaşi manelist a fost adus şi a doua oară, spune ceva. Cineva insistă cu minority rules majority.

Tura 2 a avut negativ şi de aia aplauda lumea.

Este chiar deranjant că a preferat muzica ţigănească în loc să afle despre muzica românească. Ce să-i faci? Aşa e când toată lumea ne vede cum ne vede.

Ascultatul manelelor nu mai este o opţiune, este obligatoriu de acum! Aşa se pare. Bravo celor care au huiduit acea lătură muzicală. Dacă va plac aşa tare manelele, de ce nu organizaţi concerte de manele, pentru manelişti????? Vă spun eu de ce, pentru că niciun gherţoi ascultător de manele nu şi-ar permite biletul la concert, ca să nu mai zic că toţi maneliştii la un loc nu ar umple arena naţională vreodată!

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor