De ce spune Năsui că Ciolacu e precum "beţivul care asociază mahmureala cu absenţa alcoolului, aşa că mai bine bea non stop"

Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
19.05.2024

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui i-a dat o replică acidă premierului PSD Marcel Ciolacu, care refuză să scadă taxele pe salariul minim.

"Domnul Ciolacu confundă cauza şi efectul. Precum beţivul care asociază mahmureala cu absenţa alcoolului, aşa că se gândeşte că mai bine bea non stop. Domnul Ciolacu zice că nu vrea să scadă taxele pe salariul minim pentru că, zice el, aşa ar creşte numărul de persoane cu salariul minim. Taman inversul e adevărat. Ce zice el s-ar întâmpla doar dacă ar scădea taxele DOAR pe salariul minim. Dar asta nu se întâmplă nicăieri în lume şi nimeni nu propune asta. Doar el se preface că nu înţelege", a precizat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, soluţia este să scadă taxele pentru toate salariile pe echivalentul unui salariu minim. Adică oricare ar fi salariul, echivalentul unui salariu minim este ferit de la taxare.

"Atunci când scad taxele, scade evaziunea şi creşte colectarea. De aceea de fiecare dată când statul român a redus taxele, încasările au crescut. Munca la negru şi la gri este folosită de români ca să scape de povara fiscală foarte mare pe muncă. Crescând taxele, domnul Ciolacu va cauza mai multă muncă la gri/negru. Scăzându-le va avea mai puţină", a punctat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor