De ce nu a construit statul român nici măcar un spital în ultimii ani. Explicaţiile lui Raflia

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni seara, la Euronews, că statul român nu a construit spitale din acelaşi motiv pentru care “nu am construit autostrăzi”, făcând referire la blocaje în termene şi achiziţiile publice.

“Cred că din acelaşi motiv pentru care nu am construit autostrăzi. Este exact acelaşi motiv. Ne-am blocat fie în dosarele de achiziţie publică, fie termenele care trebuiau respectate pentru utilizarea banilor europeni nu au fost respectate”, a precizat Rafila, citat de News.ro, întrebat de ce România nu a fost în stare să construiască spitale în ultimii ani.

De asemenea, Rafila a afirmat că până la jumătatea acestui an se vor vedea “lucrări efective” la cele trei spitale regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova.

“Mă bucur că a fost recuperat decalajul, iniţial era un decalaj de circa şase luni, între Iaşi, Cluj şi Craiova, în sensul în care Craiova era puţin rămas în urmă. Craiova a recuperat pentru că nu au existat contestaţii (...) Până la jumătatea acestui an veţi vedea lucrări efective la cele trei spitale. Ele au un termen de execuţie de 48 de luni”, a menţionat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne