Darius Vâlcov, ministru "colecţionar". DNA descoperă 101 tablouri ascunse de acesta

Senatorul PSD Darius Vâlcov.
Senatorul PSD Darius Vâlcov. (Facebook)

Procurorii DNA au identificat 101 tablouri semnate de pictori celebri, în urma percheziţiilor efectuate pentru a descoperi bunurile cumpărate de Darius Vâlcov cu banii posibil obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care fostul ministru este cercetat penal.

Tablourile, pe care figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horaţiu Bernea, Octav Băncilă etc. au fost găsite în urma unor percheziţii domiciliare, în şase locaţii din Bucureşti, Slatina şi o localitate din judeţul Olt.

"Există date că cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achiziţionate de la case celebre de licitaţii. A fost iniţiată procedura de identificare şi certificare a tablourilor, la care participă o echipă de experţi muzeografi şi alţi experţi în domeniul artelor figurative.", informează procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

După expertizare, tablourile, despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate, prin interpuşi, de către Vâlcov, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări urmează a fi predate în custodia unei instituţii specializate în domeniu care va aprecia, inclusiv asupra posibilităţii ca respectivele tablouri să fie expuse, până la finalizarea procesului penal şi stabilirea situaţiei lor juridice, mai comunică procurorii.

Reamintim că fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov a fost pus în arest la domiciliu în urma unei decizii luate joi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vâlcov urmează să fie trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Fostul ministru mai este suspectat în acelaşi dosar că ar fi folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme deţinute de acesta, dar administrate prin interpuşi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.