Darius Vâlcov ar fi vrut să semneze un acord de recunoaştere a vinovăţiei. DNA a refuzat

Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

UPDATE - Darius Vâlcov ar fi vrut să semneze un acord de recunoaştere a faptelor de care este acuzat, însă procurorul de caz a refuzat acest lucru, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

***

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, este audiat din nou, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), relatează Hotnews. La intrarea în sediul instituţiei anticorupţie, Vâlcov, acuzat că ar fi făcut o avere din dijmuirea contractelor pe bani publici, a refuzat să facă declaraţii presei.

Reamintim că fostul ministru de Finanţe, căruia procurorii i-au descoperit la percheziţii peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri, lingouri de aur, bani etc. a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Procurorii DNA au emis o nouă cerere de arestare pentru Darius Vâlcov după ce au descoperite tablourile şi ligourile, cerere ce urmează să fie supusă la vot miercuri în plenul Senatului.

Tot miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide asupra contestaţiei DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov. Amintim că joia trecută, Instanţa Supremă a dispus ca Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, respingând cererea DNA privind arestarea preventivă a fostului ministru.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, şi i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Procurorii DNA susţin că Darius Vâlcov şi-ar fi primit "comisionul" în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţii din dosarul Vâlcov afirmând că au fost situaţii în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir. Mai mult, oamenii legi i-ar fi găsit recent lui Vâlcov, într-un seif, lingouri de aur, un tablou de Renoir, dolari etc.

Mai multe despre dosarul lui Vâlcov aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.