Daniel Constantin acuză trustul Intact de şantaj "mediatic": "Am fost avertizat că sunt pe lista de oameni pe care Dan Voiculescu vrea să-i distrugă"

Daniel Constantin (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.10.2024

Deputatul PNL Daniel Constantin, fost preşedinte al partidului lui Dan Voiculescu, acuză trustul Intact de "şantaj mediatic". Acuzaţiile lui vin după ce Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, l-a acuzat pe Daniel Constantin că duce "o viaţă de lux cu proprietăţi şi venituri care nu se regăsesc în declaraţiile de avere" şi a sesizat ANAF.

Constantin mai susţine, într-o postare pe Facebook, că a fost avertizat că a rămas "ultimul pe lista de oameni pe care acesta vrea să-i distrugă, pentru că "aş fi «contribuit» la dosarul ICA”.

Redăm postarea lui Daniel Constantin:

Cer public lui Voiculescu Dan şi trustului de presă Intact să oprească ameninţările şi şantajul mediatic la adresa conducerii PNL.

De 10 ani de zile, mai exact de la momentul încarcerării lui Voiculescu Dan, familia mea este ţinta unor acţiuni neîntrerupte de tip securistic, de denigrare şi hărţuire, derulate de angajatul lui Voiculescu Dan, Ciuvică Mugur cu sprijinul trustului de presă Intact.

Diverse instituţii au fost inundate cu plângeri pe teme inventate, absolut toate fiind considerate nefondate de către instituţiile sesizate:

· 2014, plângere la Parchetul General
· 2017, plângere la Agenţia Naţională de Integritate
· 2020, plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie
· 2021, plângere Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
· 2021, plângere la Parchetul General
· 2022, plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie
· 2023, plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Toate aceste delaţiuni au fost făcute de angajatul lui Voiculescu Dan pentru faptul că nu am retras Ministerul Agriculturii ca parte civilă din dosarul ICA, fapt care, în opinia lor, ar fi dus la anularea condamnării. Acest lucru reiese şi din acuzaţii publice făcute de-a lungul anilor de Ciuvică Mugur sau de către alţi colaboratori ai Antenei3, cum că aş fi “băgat oameni la puşcărie”.

Prin cunoscuţi comuni cu Voiculescu Dan am fost avertizat că am rămas ultimul pe lista de oameni pe care acesta vrea să-i distrugă, pentru că aş fi “contribuit” la dosarul ICA.

Am fost acuzat că locuiesc într-o casă deţinută de firma al cărei proprietar sunt, în vreme ce alţii pun averea de zeci de milioane de euro pe numele concubinei pentru a evita sechestrul ANAF sau derulează afaceri prin interpuşi (nepoata, cumnata, etc).

În orice moment şi în orice format, sunt deschis să particip la o dezbatere în studiourile Antenei3 pe teme precum: averi ascunse, bani făcuţi ilegal sau delaţiunea ca mod de viaţă.

Fac precizarea că în toată activitatea mea politică de 14 ani, nu a existat niciodată vreo anchetă la adresa mea, cu excepţia plângerilor mai sus menţionate făcute de delatorul Ciuvică Mugur.

Am rămas un om onest şi cred că politica de presiuni, ameninţări şi şantaj mediatic de tip securist nu îşi are locul într-un stat membru al Uniunii Europene şi al NATO", scrie pe Facebook Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor