Dan Diaconescu "persecutat politic" din nou. Pentru şantaj

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.12.2013

După ce miercuri a fost "persecutat politic" la Braşov, fiind audiat în dosarul violării corespondenţei în cazul Elodiei Ghinescu, "persecuţia" lui Dan Diaconescu a continuat astăzi şi în Bucureşti. DNA a cerut vineri instanţei Judecătoriei sectorului 1 condamnarea lui Dan Diaconescu la două pedepse a câte 9 ani de închisoare pentru două infracţiuni de şantaj.

Alături de Dan Diaconescu sunt judecaţi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", ambii fiind acuzaţi de şantaj. Pentru aceştia, procurorul DNA a cerut pedepse de 8 şi respectiv 7 ani de închisoare, pentru şantajarea mai multor persoane prin intermediul unor emisiuni de televiziune realizate de OTV, informează evz.ro

De asemenea, procurorul Cameluş Păduraru a mai cerut ca cei trei inculpaţi să îi plătească, în solidar, 30.000 euro şi 42.000 lei primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, suma pe care acesta le-a plătit-o acestora în urma şantajului exercitat în perioada mai - septembrie 2009.

"Vă rog să observaţi că cei trei inculpaţi au avut o atitudine nesinceră, au făcut afirmaţii mincinoase despre anchetă, au invocat permanent politicul, păreri pe care le-au exprimat în cadrul emisiunilor de televiziune. În ceea ce-l priveşte pe Dan Diaconescu, acesta a avut nu numai o atitudine nesinceră, ci şi necorespunzătoare - a tergiversat prezentarea materialului de urmărire penală pe parcursul a 47 de zile lucrătoare, a dus o campanie furibundă la adresa procurorului de caz în cadrul emisiunilor sale", a spus procurorul de şedinţă în faţa judecătorului.

Dan Diaconescu: "Dacă voi fi achitat, înseamnă că eu voi fi preşedinte"

Dan Diaconescu a declarat vineri, înainte de începerea dezbaterilor din instanţă, că este nevinovat şi că a adus cu sine probele care să sustină nevinovăţia sa.

Vineri este o zi mare, crede Diaconescu, căci se va decide cine va fi viitorul preşedinte al acestei ţări [România n.r.].

"Dacă pierd acest proces de astăzi, viitorul preşedinte va fi Ponta - culmea, primul preşedinte fără terminaţia 'escu'. Dacă voi fi achitat, înseamnă că eu voi fi preşedinte", a declarat Diaconescu, demonstrând mult umor.

De altfel, şi la Braşov, unde a fost dus pentru a fi audiat în dosarul violării corespondenţei electronice a Elodiei Ghinescu, liderul PPDD ca târârea sa în justiţie este o încercarea de a se pune o frână drumului său către Cotroceni.

"Se încearcă împiedicarea candidaturii mele. O condamnare a mea la o singură zi, chiar şi cu suspendare, ar duce la imposibilitatea de a candida", a spus Dan Diaconescu.

Acuzaţiile DNA

Viitorul candidat la cea mai înalta funcţie în stat este acuzat că i-ar fi cerut primarului din Zărand - Arad, Ion Florin Moţ, suma de 200.000 de euro pentru a nu difuza pe postul său de televiziune un material compromiţător pentru el.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", susţine DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor