Dan Diaconescu, la DNA, în dosarul Oltchim

Dan Diaconescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
05.11.2012

Pentru a da explicaţii cu privire la licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, Dan Diaconescu a fost chemat luni, la DNA. Patronul OTV a oferit la licitaţie 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, însă apoi nu a putut dovedi că deţine această sumă.

Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA însoţit de doi avocaţi şi a precizat că nu ştie pentru ce a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Fondatorul PP-DD a mai declarat că fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu "este labil psihic".

Fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu, a dat în urmă cu două săptămâni o amplă declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie, în legătură cu eşecul privatizării Oltchim.

Vulpescu a precizat atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu , statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii.

Vulpescu a mai susţinut că paguba produsă prin neprivatizarea Oltchim se ridică la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de acţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor