Dâmboviţa: Continuă căutarea ursului care a ucis un om

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Epoch Times România
20.09.2012

Pădurarii, vânătorii şi jandarmii, însoţiţi de câini, au reluat joi căutarea ursului care a ucis un om în zona localităţii Moroieni din judeţul Dâmboviţa, autorităţile avertizându-i în continuare pe localnici să fie prudenţi până când animalul va fi prins, întrucât este extrem de periculos.

Căutarea a fost suspendată pe timpul nopţii, fiind reluată joi dimineaţă, de zeci de pădurari, vânători şi jandarmi. Ursul urmează să fie împuşcat, după ce s-a obţinut în acest sens o autorizaţie de la Ministerul Mediului.

"Am reluat căutările cu mai mulţi vânători decât am avut ieri (miercuri-n.r.), iar la operaţiune vor participa, pe lângă câinii dresaţi de la Sibiu, şi câini de vânătoare care vor căuta ursul după urmele de sânge. Animalul este rănit şi poate fi uşor recunoscut. Are cu siguranţă şi acum urme sau bucăţi din laţul în care a fost prins. Sperăm să-l găsim astăzi. Îi sfătuim pe oameni să mai aibă răbdare şi să nu meargă la fân sau în livezi până nu prindem acest urs, care este extrem de periculos. După ce va fi împuşcat, animalul va fi transportat pentru analize la laboratorul Direcţiei Sanitare, dar în acest caz cu siguranţă nu e vorba despre un animal turbat, ci despre braconaj. A fost prins în laţ şi chinuit", a declarat Dragoş Rusu, prefectul judeţului Dâmboviţa.

Concomitent cu acţiunea de căutare, poliţiştii şi jandarmii patrulează prin localitate, avertizându-i pe oameni asupra pericolului.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce au fost atacate tot de un urs, în două localităţi învecinate.

Incidentul în care a fost ucis al doilea bărbat, miercuri, a avut loc într-o zonă izolată, cu acces dificil, aflată în apropierea pădurii, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de locul în care sâmbătă a avut loc primul atac al ursului, în perimetrul respectiv fiind instituită carantina în urma incidentelor de la sfârşitul săptămânii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor