"Dacă eram în locul lui Victor Ponta, şi eu aş fi coabitat cu Traian Băsescu", susţine Adrian Năstase

Adrian Năstase şi Traian Băsescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
18.04.2013

La prima sa apariţie publică după eliberarea din penitenciar, Adrian Năstase a vorbit miercuri seară despre actuala situaţie din viaţa politică, precizând că şi el ar fi coabitat cu Traian Băsescu dacă ar fi fost în locul lui Victor Ponta.

Întrebat fiind de către un moderator de la Antena 3 dacă ar coabita cu preşedintele Traian Băsescu în cazul în care ar fi în locul lui Victor Ponta, Adrian Năstase a răspuns: „În locul lui Victor Ponta, da”.

Fostul premier a mai afirmat că pactul de coabitare ar fi trebuit să fie încheiat între preşedinte şi liderii majorităţii parlamentare.

„Noi vrem ca, de fiecare dată, să inventăm roata. Problema este ca - şi aici am avut un punct de vedere diferit faţă de cel al lui Victor Ponta - un pact de coabitare, dacă se dorea, el trebuia făcut între preşedinte şi liderii noii majorităţi parlamentare”, a mai precizat Adrian Năstase.

Fostul premier a mai susţinut că nu ar fi acceptat să facă o cerere de graţiere către preşedintele Traian Băsescu.

„Niciodată n-aş fi făcut o cerere de graţiere către Băsescu. Mi s-ar fi părut o umilinţă. Aş fi preferat să stau doi ani sau oricât în penitenciar. În primul rând, o cerere ar însemna recunoaşterea unei vinovăţii pe care eu o resping categoric”, a mai declarat fostul prim-ministru.

La sugestia moderatorului TV, Adrian Năstase le-a dat note premierului Victor Ponta şi Uniunii Social Liberale.

„Lui Victor Ponta, nota pe care i-aş da-o ar fi, aşa cum fac universităţile din străinătate , un B , ceea ce înseamnă peste 9. Pentru USL, aş da o nota mai mică, aş da un B-”, a mai precizat fostul lider al PSD.

Din punct de vedere subiectiv, Adrian Năstase nu susţine numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, însă a precizat că poate înţelege politic decizia, din perspectiva unei anumite strategii.

„Din punct de vedere subiectiv, în mod evident, e o numire pe care nu o pot susţine, din punct de vedere obiectiv, din punct de vedere politic, pot să găsesc o anumită raţionalitate într-o strategie care înseamnă să faci ca la şah o primă mişcare, atunci când ai o formulă de blocaj”, a mai precizat Adrian Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor