Cutremur de magnitudine 7,3 loveşte în largul coastei peruane. Doi morţi şi zeci de răniţi

Un peruan păşeşte printre dărâmăturile provocate de un cutremur care a lovit în largul coastei statului Peru, 14 ianuarie 2018.
Un peruan păşeşte printre dărâmăturile provocate de un cutremur care a lovit în largul coastei statului Peru, 14 ianuarie 2018. (Captură Foto)

Un cutremur de magnitudine 7,3 a lovit în largul coastei statului Peru, în regiunea Cercului de Foc al Pacificului, generând temeri de tsunami. Cutremurul s-a produs la 31 km sud-sud-vest de Acari, potrivit Institutului Geologic american (USGS).

Cel puţin 2 persoane au murit şi aproximativ altele 65 au fost rănite în timpul cutremurului de duminică, al cărui epicentru a fost înregistrat la o distanţă de 56 km de localitatea Lomas, în largul coastei peruane.

Mai multe locuinţe din regiunea Arequipa au fost distruse şi electricitatea a fost întreruptă.

De asemenea, o mină din oraşul de coastă Chala s-a prăbuşit ca urmare a cutremurului şi au fost date dispărute 17 persoane, conform unei declaraţii a ministrului peruan al sănătăţii.

În oraşul Yauca, Justo Palomino Yucra, în vârstă de 55 de ani, a murit strivit de o stâncă. Primarul provinciei Caraveli, Santiago Nerya, a confirmat decesul după cutremur.

Ulterior, Marina ţării a anunţat că nu a emis alertă de tsunami iar Centrul de Alertă pentru Tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a anunţat de asemenea că nu există riscuri de tsunami în ţările din acea regiune, potrivit Agerpres.

Peru este localizat în Cercul de Foc, o zonă din Oceanul Pacific predispusă la cutremure şi erupţii vulcanice.

Peru a devenit o locaţie frecventată de turişti şi iubitori ai drumeţiilor montane, în special pentru britancii care ddoresc să vadă anticul oraş Machu Picchu şi o parte a pădurii tropicale a Amazonului.

Papa Francisc urmează să vizite ţara în următoarele zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură