CUTIA CURIOZITĂŢILOR. O femeie riscă să ajungă la închisoare pentru “neglijarea” soţului

Un bărbat italian apelează la justiţie pentru a rezolva problemele din familia sa. Cum anume? Şi-a dat soţia în judecată pentru că nu l-a îngrijit suficient. Femeia, dacă este găsită vinovată, ar putea primi până la 6 ani de închisoare.
(Captură Foto)

Un bărbat italian şi-a dat în judecată soţia, care ar putea primi până la 6 ani de închisoare, pentru “administrarea ineficientă a gospodăriei”, conform rapoartelor.

Un tribunal din Sonnino, Italia, a decis să accepte cazul - numele soţiei nefiind dat publicităţii - după ce soţul a depus o plângere, a raportat agenţia de ştiri RT.

Aparent, femeia, în vârstă de 40 de ani, şi-ar fi “insultat” soţul în vârstă de 47 de ani pentru că nu a făcut curăţenie în casă sau că nu a gătit suficient. Bărbatul a declarat că alimentele ajungeau de regulă în coşul de gunoi în loc să fie gătite. Mai mult decât atât, bărbatul a susţinut că soţia l-a forţat să “trăiască în condiţii precare de igienă”.

Ziarul The Telegraph a raportat că bărbatul a făcut o plângere oficială la poliţia paramilitară a Carabinierilor, pe care aceştia nu au respins-o, ci au trimis-o autorităţilor judiciare locale.

Procesul va începe în 12 octombrie, a anunţat ziarul italian The Local.

Conform ziarului The Guardian, anumite grupuri de sprijin au făcut apel ca femeilor casnice să li se plătească un salariu, însă propunerea nu a fost susţinută pe scară largă.

Daniela Del Boca, profesoară de economie la Universitatea din Torino, a declarat ziarului britanic că un salariu va acţiona ca un “factor determinant pentru ca acele femei să nu îşi mai caute un loc de muncă”.