Curtea de Apel: Adrian Năstase, audiat la contestaţia făcută la executarea pedepsei

Fostul premier Adrian Năstase a fost adus din spitalul Penitenciarului Jilava la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă azi recursul făcut la contestaţia de executare a pedepsei.
Adrian Năstase (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
25.07.2012

Fostul premier Adrian Năstase a fost adus din spitalul Penitenciarului Jilava la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă azi recursul făcut de avocaţi la contestaţia de executare a pedepsei. El a fost aplaudat la intrarea în sala de judecată.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii". El şi-a retras recursul de la Curtea de Apel Bucureşti, avocaţii acestuia cerând instanţei să constate ca executate şi cele şase zile în care fostul premier a stat internat la Spitalul Floreasca, înainte de a fi dus la Penitenciarul Spital Rahova. Avocatul Ion Cazacu a declarat că Adrian Năstase şi-a retras recursul, considerând că nu mai este cazul să ţină o contestaţie în cazul unei decizii care şi-a produs efectele.

El a spus că decizia de a-l cita pe Adrian Năstase pentru judecarea acestui recurs este legală, dar putea fi evitată. "Cred că aducerea lui este uşor forţată", a spus Ion Cazacu. Judecătorul a precizat că nu l-ar fi chemat dacă s-ar fi depus la dosar acte din care să rezulte că are probleme de sănătate şi nu se poate prezenta.

Avocatul a precizat că se solicită instanţei să constate ca executate cele şase zile în care Adrian Năstase a stat internat la Spitalul Floreasca, de pe 20 iunie, când i s-a comunicat mandatul de executare şi până în 26 iunie, când a fost transferat la Penitenciarul Spital Rahova.

Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", iar pe 20 iunie a avut o tentativă de sinucidere în urma căreia a ajuns la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale, după care a fost transportat la spitalul Penitenciarului Rahova şi apoi la Jilava pentru a primi tratamentele de care are nevoie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor