Cum poate o vacă schimba situaţia unei familii

Orfan din Ucraina
Orfan din Ucraina (Prin bunăvoinţa organizaţiei Partnership 4 Every Child)

Kiev, Ucraina – Orfelinatele din Ucraina sunt pline de copii care nu ar fi trebuit luaţi de la părinţii lor, susţin organizaţiile neguvernamentale. Familiile sărace îşi pierd adesea copiii deoarece condiţiile lor de viaţă sunt considerate inadecvate.

Pentru a menţine orfelinatele pline, directorii au trimis oameni în rural pentru a convinge familiile să renunţe la copiii lor, a afirmat Iuri Pavlenko, funcţionarul care se ocupă de situaţia copiilor din Ucraina, pentru Education of Ukraine, pe 20 noiembrie.

"Noi nu spunem că un copil trebuie să rămână [într-o familie] dacă există o ameninţare sau un abuz asupra lui", susţine Vasylyna Dybaylo, director al Partenership 4 Every Child (Parteneriat pentru fiecare copil), "dar dacă s-ar putea direcţiona anumite resurse pentru a sprijini familia, atunci asta ar trebui să se facă. "

Organizaţia ei ajută familiile defavorizate să îşi păstreze copiii acasă. Aceasta oferă de multe ori familiilor o sumă mică de bani, astfel încât acestea să îşi poată plăti datoriile la gaz sau energie electrică, dar ajutorul poate lua şi alte forme.

O vacă oferită cadou a păstrat o familie unită.

"Acesta a fost un mare ajutor pentru familie, deoarece copiii au început să bea lapte, să mănânce brânză şi smântână, asta îmbunătăţind foarte mult calitatea alimentaţiei", spune Dybaylo.

Svitlana Kharchenko, purtătoare de cuvânt la Ucraina Fără Orfani, povesteşte despre un copil care a fost luat de la bunica lui. Ea devenise tutorele copilului după ce părinţii acestuia au murit. Cu toate acestea, din cauza stării necorespunzătoare a locuinţei, el a fost dat unui orfelinat.

Asta nu înseamnă neapărat că familiile nu oferă o îngrijire adecvată copiii lor, dar uneori pur si simplu nu îşi pot permite să îşi întreţină casa, susţin lucrătorii organizaţiei umanitare. Copiii din astfel de familii alcătuiesc o mare parte din totalul de peste 15.000 care trăiesc în prezent în reţeaua vastă de orfelinate din Ucraina.

Starea orfelinatelor din Ucraina

Orfelinatele din Ucraina în general nu au o reputaţie bună în rândul populaţiei. "Condiţiile din orfelinate sunt în general aspre. Am vizitat unul din Boyarka şi mi-a fost foarte milă de acei copii", susţine Kateryna Yurchenko, în vârstă de 23 de ani, care locuieşte în Kiev.

Pavlenko a descris instituţiile într-un interviu cu Education of Ukraine:"Acum, orfelinatele sunt instituţii uriaşe, pe jumătate închise, care primesc copii din toate colţurile regiunii, ei pierzând literalmente contactul cu lumea din afară".

Potrivit lui Pavlenko, Ucraina ar trebui să reformeze sistemul de orfelinate, astfel încât fiecare copil să poată creşte într-o familie iar orfelinatele să servească doar drept facilităţi educaţionale.

Autorităţile ucrainene vizează o reducere majoră a numărului de orfelinate din Ucraina până în 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe