Cu ocazia Jubileului de Diamant, Regina Elisabeta a II-a a se va adresa Parlamentului

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a (Julian Herbert / Getty Images)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se adresează marţi camerelor reunite ale Parlamentului, pentru a marca 60 de ani de la urcarea pe tron, relatează BBC News.

Ea va rosti un discurs în faţa liderilor partidelor politice, premierului, parlamentarilor, miniştrilor şi altor foşti şi actuali înalţi oficiali, după care va dezveli un vitraliu comandat special de parlamentari pentru Jubileul de Diamant.

Fereastra, din 1.500 de bucăţi de sticlă colorată, a fost plătită personal de membrii celor două camere şi a fost proiectată de artistul britanic John Reyntiens.

Evenimentele care marchează 60 de domnie a reginei Elisabeta a II-a au început în februarie. Iar monarhul a început în martie un turneu cu această ocazie la Leicester.

În discursul său, regina va răspunde omagiilor care i-au fost aduse de cele două camere ale Parlamentului la începutul lunii.

Tradiţia ca cele două camere ale legislativului să îi adreseze mesaje de felicitare monarhului şi ca suveranul să le răspundă datează din secolul al XVI-lea. Astfel de evenimente au loc la Westminster Hall (sediul Parlamentului) începând din 1935, când a avut loc Jubileul de Argint al lui George al V-lea.

Regina s-a mai adresat Parlamentului în 1977 şi în 2002, când a marcat Jubileele de Argint, respectiv de Aur.

De asemenea, ea deschide în fiecare an lucrările legislativului, în care prezintă agenda guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe