Cu cărţile pe faţă! Şoşoacă se laudă cu un interviu acordat unei "importante publicaţii de la Moscova"

Diana Iovanovici-Şoşoacă la protest, 2 Octombrie 2022. (Epoch Times Romania)
Ana Ion
07.06.2023

Senatoarea S.O.S. Diana Şoşoacă - personaj care frecventează Ambasada Rusiei şi ţine frecvent discursuri în care demonizează NATO şi UE - se laudă, într-o postare pe Facebook, cu un interviu acordat "unei importante publicaţii de la Moscova".

Senatoarea postează şi interviul respectiv, în care fosta lideră AUR atacă Ucraina, susţinând că aceasta trebuie să cedeze Rusiei teritorii, o atacă pe Maia Sandu, susţinând că aceasta este pupila lui Soros şi, nu în ultimul rând atacă UE, SUA şi NATO.

"Falimentul României, logica războiului ucrainean şi prăbuşirea UE: un interviu cu Diana Iovanovici-Şoşoacă

Partidul S.O.S. România (SOS România) este singurul partid necontrolat de sistem şi de serviciile secrete, spune într-un interviu special pentru EADaily preşedintele acestei forţe politice, senatorul şi avocatul Diana Iovanovici-Şoşoacă. Politicianul român explică cauza fundamentală a recesiunii economice din ţara sa, în timp ce consideră că Uniunea Europeană 'şi-a pierdut esenţa creării sale' şi 'se va destrăma pas cu pas'. Potrivit interlocutorului nostru, România se confruntă cu o dublă clasă politică, din care o mare parte este formată din 'analfabeţi funcţional şi trădători', iar cealaltă parte din 'aşa-zisa elită intelectuală', formată din eforturile aventurierului George Soros. În plus, Diana Iovanovici-Şoşoacă este sigură că Ucraina ar trebui să renunţe la teritorii care nu îi aparţin, iar unirea României cu Moldova 'va pune capăt divizării artificiale şi graniţelor nefireşti care au creat atâtea probleme'”, sintetizează publicaţia rusă ideile exprimate de Şoşoacă în interviul cu pricina.

"România nu este partener strategic al USA, pentru că o astfel de poziţie ar însemna egalitate în drepturi şi obligaţii. În concepţia SUA, România este o palmă de pământ pe care o foloseşte după bunul său plac, în funcţie de interesele sale şi în momentele interesante pentru ei. România nici măcar colonie nu este, pentru că o colonie are drepturi. Noi nici conducători români nu mai avem, ci tot felul de alogeni puşi în funcţii publice de Washington, Bruxelles şi Tel Aviv. De aceea românii nu mai sunt reprezentaţi pe nicăieri, ci de unicul Senator român care a reuşit să acceadă în Parlamentul României. Dacă am fi fost parteneri, atunci am fi intrat în SUA fără vize, am fi avut şi noi baze militare în SUA, Ungaria nu şi-ar mai fi permis să emită pretenţii teritoriale fără fundament asupra Transilvaniei, nu am avea UDMR la guvernare (se ştie foarte clar că după evrei, cel mai important lobby în SUA îl are Ungaria). Noi avem alogeni permişi şi puşi în fruntea ţării că pe vremea fanarioţilor, şi că ei vor sfârşi.", a susţinut Şoşoacă în interviu.

Întrebată cum evaluează "rolul activ al Bucureştiului în criza militară din Ucraina şi cum ar trebui rezolvată problema Ucrainei", Şoşoacă a susţinut ideea că Ucraina trebuie să cedeze teritorii:

"Aşa cum am început deja să spun, noi milităm pentru pace şi pentru ca Ucraina să iasă din logica războiului şi să se aşeze la masa negocierilor. Am fost primul parlamentar din lume care, deja din martie 2022, am lansat Memorandumul pentru pace - Neutralitate pentru România - Pacea de la Bucureşti în care am solicitat demararea negocierilor de oprire a conflictului. Problema Ucrainei este că deţine teritorii care nu îi aparţin şi de aceea am depus şi în Parlamentul României un proiect de lege prin care România să îşi recupereze teritoriile deţinute ilegal de Ucraina. Ucraina trebuie să renunţe la teritoriile pe care le deţine de la alte naţiuni, iar acest lucru trebuie făcut prin negocieri."

Nu în ultimul rând, Şoşoacă o atacă pe Maia Sandu:

"Am atras atenţia de mai multe ori asupra pericolului ca Moldova să fie atrasă în conflict, iar acest lucru reprezintă un risc real atâta vreme cât preşedintele Moldovei este pupila lui George Soros, adică Maia Sandu. Acelaşi pericol paşte şi România care, pe aceeaşi filieră a vulturilor războiului care pur şi simplu încurajează extinderea conflictului, este împinsă înspre o decizie catastrofală de a se implica în conflict. Chiar eu am surprins pe străzile din Iaşi, pe 18 mai, un convoi de kilometri întregi de maşini militare cu armament care se îndreptau spre graniţă şi am dus această problemă în Parlamentul României, întrebând autorităţile ce au de gând? Nu e prima oară când îndrept lumina reflectoarelor spre aceste planuri războinice pentru a le împiedica prin scoaterea lor la lumină.

Demersurile mele parlamentare au suspendat, întârziat, amânat sau anulat multe acte de război pe care altfel România le-ar fi întreprins, având în vedere incapacitatea instituţiilor importante din România de a se opune ordinelor venite din exterior.

Pot să vă asigur că poporul român, în proporţie de peste 98%, se opune intrării României în război şi implicării în orice fel a ţării noastre în acest conflict care nu ne aparţine.

Ca dovadă, în acest an nimeni nu s-a oferit voluntar să se înscrie în armată pentru a lupta în Ucraina, prim-ministrul României gândindu-se să instituie obligativitatea serviciului militar. Eu le-am spus: trebuie să fii prost să dai arme unui popor care te urăşte visceral."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor