CSM decide: Afirmaţiile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, de natură să afecteze Justiţia

Acuzaţiile lansate public de Dragomir - fost ofiţer SRI trimis în judecată în dosarul Black Cube - sunt de natură să afecteze indepedenţa şi prestigiul Justiţiei, susţine CSM.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa de marţi, că afirmaţiile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir făcute la un post de televiziune sunt de natură să afecteze independenţa, prestigiul şi credibilitatea sistemului judiciar în ansamblu, au precizat pentru Agerpres surse din CSM.

Potrivit surselor, plenul CSM a admis marţi raportul Inspecţiei Judiciare în acest caz. Decizia a fost luată cu 11 voturi la 8.

Reamintim că pe data de 13 septembrie, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu afirmaţiile făcute pe 11 septembrie la un post TV de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, care, reamintim, este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei.

"Astfel, numitul Daniel Dragomir a lăsat să se înţeleagă faptul că rechizitoriile Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu se sprijină pe probaţiunea instrumentată de procurori în baza dispoziţiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajaţii unei alte instituţii, respectiv SRI, iar rolul procurorilor DNA s-ar rezuma la semnarea şi trimiterea la instanţă a rechizitoriilor", se preciza într-un comunicat al DNA.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă unele rechizitorii erau întocmite de ofiţerii SRI şi doar erau semnate de procurori, Daniel Dragomir a confirmat: "Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau la instanţă în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare asigurând culoarele necesare pentru obţinerea condamnării individului".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne