Criza refugiaţilor. Ungaria a dat ordin de mobilizare a rezerviştilor

Viktor Orban
Viktor Orban (Sean Gallup/Getty Images)

Pentru a ajuta la gestionarea "crizei migraţiei în masă", ministrul Apărării din Ungaria, Istvan Simicsko, a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviştii voluntari, informează sâmbătă MTI, preluată de Reuters.

Potrivit Agerpres, decizia a fost luată la solicitarea şefului statului major ungar. Rezerviştii vor fi folosiţi în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfăşuraţi la frontieră, dar ar putea avea şi alte îndatoriri, scrie agenţia de presă ungară.

Ungaria se află în mijlocul unui adevărat război al declaraţiilor cu vecinii săi sudici, în contextul în care Serbia şi Croaţia încearcă să facă faţă valului de migranţi care fug din Orientul Mijlociu de război şi sărăcie, încercând să tranziteze regiunea pentru a ajunge în vestul Europei.

În prezent, Europa înfruntă un aflux fără precedent de imigranţi care au fugit din cauza sărăciei şi conflictelor din ţări precum Irak şi Siria în speranţa unei vieţi mai bune. Statele membre ale Uniunii Europene au fost destul de divizate în privinţa modului de abordare şi rezolvare a acestei crize, însă decizia Ungariei de a-şi închide frontierele cu Serbia este, până la acest moment, cea mai dură măsură luată de o ţară UE pentru a stăvili valul de refugiaţi sirieni.

De curând, Ungaria a adoptat un set de legi noi şi dure care urmăresc oprirea fluxului de imigranţi care pătrund în ţară. Conform noilor legi, trecerea ilegală a graniţei sudice cu Serbia este o infracţiune şi poate atrage pedepse cu închisoarea de până la 3 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.