Cristina Prună critică dur reducerea voucherelor pentru Rabla 2024: Românii vor plăti maşini noi mai scumpe

Cristina Pruna
Cristina Pruna (Epoch Times România)
Ana Ion
26.12.2023

Deputatul USR Cristina Prună nu vede cu ochi buni decizia Guvernului Ciolacu de a reduce valoarea voucherelor pentru Rabla 2024.

"Reducerea voucherului pentru cumpărarea unei maşini noi prin Programul Rabla va face ca românii să plătească maşini noi mai scumpe sau să nu le mai cumpere deloc. Acesta se va reduce la jumătate (adică la 3500 lei). Este şi o palmă dată industriei auto autohtone pentru că această schimbare s-a făcut din nou peste noapte", a declarat Cristina Prună.

Reprezentanta USR a subliniat că nu poţi face astfel de schimbări bruşte fără să compensezi de altundeva, de pildă prin reducerea taxelor.

"Scopul programului Rabla e până la urmă de a scoate de pe piaţă maşinile vechi şi poluante care afectează sănătatea oamenilor şi mediul. Ori, reducând acest voucher, fără pic de predictibilitate şi de la o lună la alta nu îţi mai atingi scopul. Asta pe lângă faptul că dai cu totul planurile industriei peste cap. Tot acest buget pe anul viitor arată aceeaşi lipsă de viziune şi de înţelegere a nevoilor reale ale românilor. Totul se scumpeşte în condiţiile în care taxele oricum au crescut", a adăugat Cristina Prună.

Reamintim că Guvernul a redus valoarea voucherelor pentru Rabla 2024, astfel că prima de casare va fi de maximum 3.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat. În cazul casării a două autovehicule uzate, prima va fi de 5.000 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor