Cristian Preda: Nu cred că PDL are avea nevoie de un război intern

Epoch Times România
05.04.2012

Europarlamentarul Cristian Preda scrie joi pe blogul personal că PDL nu are nevoie de un război intern, cu atât mai puţin unul în care toată lumea să fie împotriva sa.

"Nu cred că PDL are nevoie de un război intern, cu atât mai puţin de unul în care toată lumea să pară a fi împotriva mea (sau eu să mă opun tuturor). Din acest motiv, voi solicita să explic poziţia pe care am adoptat-o în ultimele săptămâni în faţa instanţelor partidului. Am fost şi rămân un adversar determinat al USL. (...) Atunci când, în locul întrebărilor care pot să clarifice, te loveşte o ploaie de opinii care vor să insulte, trebuie să deschizi umbrela", susţine Preda.

Miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, europarlamentarul democrat-liberal a afirmat că se va adresa BPN al PDL, care a decis excluderea sa din partid, pentru a se apăra iar motivul pentru care a refuzat să-l susţină pe candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a fost că la un moment dat acesta s-a declarat în favoarea pedepsei cu moartea.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, a precizat la B1 tv că nu ea l-a dat afară din partid pe Cristian Preda, menţionând că despre postările europarlamentarului pe blog, nemulţumirile democrat-liberalilor şi excluderea acestuia din partid au mai fost discuţii.

"Despre excluderea lui Preda s-a tot discutat în PDL. Se discută de vreo doi ani ani (...). Luni 30 de membri au votat pentru excludere, cu argumente. Nu putem vorbi că Elena Udrea l-a dat afară pe Preda. Nu poţi, când partidul are un candidat, să spui că nu votezi candidatul partidului. În acest caz poţi face politică, dar în alt partid. Să nu cădem în capcana mitului femeii atotputernice. (...) Dacă mă duc la operă, mă duc cu Cristian Preda, dacă mă duc să câştig la primărie, mă duc cu Silviu Prigoană", a spus Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor