Cristian Preda: N-ar fi rău ca Ponta să trimită mai devreme decât i-a cerut CC datele arhicunoscute

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda l-a îndemnat pe premierul Victor Ponta să trimită mai repede decât termenul-limită de 21 august datele cerute de magistraţii de la Curtea Constituţională.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
15.08.2012

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda l-a îndemnat pe premierul Victor Ponta să trimită mai repede decât termenul-limită de 21 august datele cerute de magistraţii de la Curtea Constituţională.

El a mai spus că este raţională decizia CC de a devansa data la care se va pronunţa asupra referendumului, la cererea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. "Decizia CCR de a devansa cu zece zile data la care se va pronunţa asupra referendumului din 29 iulie e raţională. Să sperăm că până pe 21 august nu va apărea vreun obstacol nou. N-ar fi rău că şi Victor Ponta să arate cât de mult îşi doreşte să contribuie la depăşirea crizei şi să trimită mai devreme decât i-a cerut Curtea datele mult-aşteptate şi arhicunoscute", a precizat Preda.

Preda a mai apreciat că decizia privind invalidarea referendumului s-ar putea lua şi cu votul majorităţii simple a magistraţilor Curţii Constituţionale. "Legea spune că validarea se face cu minimum două treimi, fără a pomeni ceva despre numărul de voturi necesare invalidării. Logica juridică elementară spune atunci că invalidarea intervine dacă nu se atinge pragul de 6 la 3 pentru validare. Ceea ce înseamnă că referendumul e invalidat nu doar cu 6 voturi la 3, ci şi cu orice vot de tipul 5 la 4", consideră Preda.

Curtea Constituţională a discutat marţi despre modul în care se va decide validarea sau invalidarea referendumului şi s-a ajuns la concluzia că e necesar votul a doua treimi dintre judecători, adică şase din cei nouă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor