Mister: Militar al Armatei Naţionale din Moldova decedat la datorie

Un soldat în termen al Armatei Naţionale din Moldova a fost găsit împuşcat în cap. Ministerul Apărării susţine că este un accident mortal cu arma din dotare. Şeful statului solicită informaţii cu privire la incident.
Militari ai Armatei Naţionale din Moldova. Foto simbol.
Militari ai Armatei Naţionale din Moldova. Foto simbol. (army.md)

Ministerul Apărării al R. Moldova anunţă că potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă al Armatei Naţionale, moartea unui militar în termen a avut loc la 1 ianuarie, ora 23:45, în timpul serviciului de gardă, la unul dintre posturile aflate pe teritoriul Taberei Militare 142 din Chişinău. Medicii sosiţi la faţa locului au constat decesul.

Au fost informate organele abilitate fiind transmise toate materialele referitoare la caz procuraturii sectorului Centru din capitală. Concomitent, o comisie specială a Armatei Naţionale efectuează o cercetare de serviciu privind circumstanţele incidentului.

La 02 ianuarie 2017, Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova a convocat o şedinţă de lucru cu factori de decizie din cadrul Preşedinţiei în cursul căreia a solicitat efectuarea unei anchete ample pe marginea morţii soldatului.

Menţionăm, că în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, aproximativ la ora 23:45 militarul în termen, soldatul Savastin Dumitru Dumitru, a fost găsit împuşcat în cap cu arma din dotare în timp ce se afla în gardă la postul Nr.1. Tânărul avea 19 ani şi era din oraşul Vulcăneşti. Soldatul a fost încorporat în serviciul militar în termen în iulie 2016.