Crin Antonescu părăsit de Niels Schnecker - coordonatorul viitoarei sale campanii electorale

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Consilierul lui Crin Antonescu, Niels Schnecker, îşi va da demisia din această funcţie, el renunţând astfel să coordoneze campania prezidenţiabilului USL, informează Gândul, citând surse din PNL.

Schnecker e a fost numit anul trecut în funcţia de consilier al lui Crin Antonescu şi coordonator al campaniei pentru prezidenţiale.

La finele luni iunie, Antonescu explica de ce anume l-a ales pe Niels, la vremea respectiva realizator TV la Antena 3, drept consilier: valorile acestuia coincid cu cele ale USL.

"Deşi nu este un membru al PNL, convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale. Şi în acest sens, cred că, pentru elaborarea unei strategii puternice şi eficiente, avem nevoie de viziunea externă şi experienţa vastă a domnului Schnecker în problemele critice şi cronice ale sistemului politic şi economic. În plus, avem nevoie de viziunea sa occidentală şi de experienţă şi succesele sale, mai puţin ştiute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA", declara Antonescu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în Statele Unite ale Americii, dintre care şapte pentru cursa prezidenţială. Într-un amplu articol dedicat lui Schnecker în toamna lui 2013, Adevărul arată că cv-ul directorului de campanie al lui Crin Antonescu este măsluit.

În comun cu USL

Schnecker susţine că a fost numit consilier special la Casa Albă în 1987, perioadă în care preşedinte era Ronald Reagan, însă, conform Adevărul, documentele aflate în arhiva de la Casa Albă, publicate online, îl contrazic. Numele lui Niels Schnecker nu figurează între consilierii lui Ronald Reagan, nu doar în 1987, ci pe parcursul ambelor mandate ale acestuia.

Numele lui Schnecker nu apare, ulterior, nici printre membrii echipelor de campanie ale lui George Bush Sr., George W. Bush, Rudolph Giuliani, deşi în CV-ul verificat de Adevărul, Niels pretindea că ar fi fost consilier al candidaţilor la campaniile prezidenţiale derulate în perioada 1984 - 2008.

Niels Schnecker mai susţine, de asemenea, că a absolvit cursurile Universităţii Sorbona, în cadrul Faculté de la Romande. Facultatea respectivă însă nu există, afirmă Adevărul. Totodată, Schencker susţine că este doctor în filosofie economică, diplomă obţinută, de asemenea, în cadrul Universităţii Sorbona. Cu toate acestea, numele său nu se regăseşte printre foştii studenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne