Crin Antonescu nu se ţine de cuvânt? Victor Ponta: Antonescu rămâne candidatul USL la prezidenţiale

Victor Ponta a declarat luni că preşedintele interimar Crin Antonescu rămâne în continuare prezidenţiabilul USL, chiar dacă a declarat de mai multe ori că se va retrage din viaţa politică în cazul invalidării referendumului. Premierul a explicat că nu este cinstit ca acela care a pierdut să revină la Cotroceni, iar câştigătorul să plece acasă.
Crin Antonescu la sediul USL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
30.07.2012

Victor Ponta a declarat luni că preşedintele interimar Crin Antonescu rămâne în continuare prezidenţiabilul USL, chiar dacă a declarat de mai multe ori că se va retrage din viaţa politică în cazul invalidării referendumului. Premierul a explicat că nu este cinstit ca acela care a pierdut să revină la Cotroceni, iar câştigătorul să plece acasă.

Întrebat dacă USL are o problemă cu candidatul la Preşedinţie, dacă Antonescu se retrage din viaţa publică, Ponta a răspuns: "Nu avem nicio problemă, îl avem ca prezidenţiabil, nu vă îngrijoraţi, vă rog eu frumos. Cum, când am câştigat cu 85% la 15%, ce faci? În ce ţară trăim? Cine pierde se duce la Cotroceni, cine câştigă pleacă? Nici vorbă de aşa ceva. Nu ştiu dacă se validează sau nu, dar când câştigi cu 85 la 15, looser-ul se duce la Cotroceni şi câştigătorul ce să facă, să plece acasă?".

Ponta a arătat că USL trebuie să îi reprezinte pe cei opt milioane de români, pentru ca ei sunt mai supăraţi decât politicienii.

"Ei s-au dus la vot, au vrut să-l dea jos pe Băsescu şi, pentru nişte şmecherii făcute de Băsescu şi pentru faptul că maghiarii au stat acasă, uite că rămâne Băsescu în funcţie. Trebuie să te baţi pentru cei opt milioane de români. Mizăm pe faptul că, în timp ce Băsescu are nişte profitori lângă el, noi îi avem pe români. Ce poate fi mai important într-o democraţie decât să îi ai pe oameni alături? Trebuie să îi apărăm de Băsescu. E o regulă absolut nedreaptă, să iei bătaie, să nu te vrea nimeni şi tu, totuşi, să rămâi în funcţie. Numai Băsescu putea să profite de aşa ceva", a afirmat premierul.

Istoria unei triple declaraţii

Cu trei zile înainte de referendum, Crin Antonescu îşi reînnoise promisiunea conform căreia va părăsi viaţa politică dacă Traian Băsescu revine la cotroceni. A fost cea de-a treia oară când preşedintele interimar a făcut această declaraţie despre retargerea sa.

"...Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă (din viaţa politică - n.r.)", spusese el joi.

A doua oară, Crin Antonescu a declarat:

"Despre demisie în cazul în care Băsescu revine la Cotroceni: Ce să fac, să încep tocmeala cu exegeţii băsismului, cu Sulfina Barbu sau Ioan Oltean? Dacă Băsescu se întoarce cu actul în mână la Cotroceni, am plecat. Şi de ce: nu din teribilism. Am spus că suntem într-un blocaj şi prin această suspendare am apelat la instanţa supremă pentru a tranşa acest lucru. Dacă Băsescu se întoarce preşedinte la Cotroceni, eu mă retrag: să nu-l mai sâcâi pe dl Băsescu. Cred că mai mult de jumătate plus 1 dintre români au suferit mult în aceşti ani".

Prima promisiune de acest gen însă a fost făcută în Parlament, la şedinţa extraordinară întrunită pentru votarea suspendării lui Traian Băsescu.

"Dacă poporul nu-l va demite pe Traian Băsescu la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică", declara atunci Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor