Craiova se poate înscrie în Liga a II-a fără licenţă

Curtea de Apel Bucureşti a admis luni cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării oltenilor din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Astfel, Universitatea Craiova poate reveni în Liga a II-a fără a obţine licenţă de la FRF, deci fără a-şi plăti numeroasele datorii.
Liviu Şerbănescu
25.06.2012

Curtea de Apel Bucureşti a admis luni cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării oltenilor din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Federaţia Română de Fotbal anunţase cluburile printr-o circulară postată în martie a.c. pe site-ul său oficial că licenţa nu este obligatorie pentru participarea în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a.

"Conform prevederilor legislaţiei naţionale în vigoare, modificările aduse Statutului FRF, pentru a putea fi impusă cluburilor participante la campionatul naţional Liga a II-a obligaţia de a deţine licenţă, trebuie aprobate de instanţa judecătorească competentă. Până la această dată nu există o soluţie definitivă şi irevocabilă privind aprobarea Statutului FRF cu modificările operate. Pe cale de consecinţă nu poate fi aplicat Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, ediţia 2011, pentru cluburile care participă la campionatul naţional Liga a II-a. Prin urmare, cluburile din Liga a II-a care se califică pentru a continua competiţia, precum şi cluburile din Liga a III-a care vor promova în Liga a II-a la sfârşitul sezonului aflat în desfăşurare nu trebuie să deţină licenţă pentru a participa în competiţia Liga a II-a în sezonul 2012-2013", se precizează în site.

Ca atare, Universitatea Craiova poate reveni în Liga a II-a fără a obţine licenţă de la FRF, deci fără a-şi plăti numeroasele datorii.

"Într-adevăr, licenţierea la eşalonul secund a fost eliminată, deci teoretic, în funcţie de decizia instanţei, Universitatea Craiova ar putea reveni în competiţii. Totuşi, Direcţia Competiţii din cadrul FRF trebuie să verifice respectarea unor criterii minimale, de la lot de jucători şi până la staff tehnic şi administrativ, precum şi alte criterii obligatorii pentru Liga a II-a", a declarat luni Viorel Duru, de la FRF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor