Costul unui training din cadrul PNRR ajunge la 133.000 de euro. Oficiali europeni: “Pare cam excesiv” [Surse]

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Comisia Europeană a transmis, joi, Guvernului Cîţu, mai multe observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, considerând, de exemplu, că este “cam excesiv” ca pregătirea unei singure persoane pentru Fondul de capital de risc pentru IMM-uri să coste 133.000 de euro, relatează Digi24.

Potrivit sursei citate, există mai multe capitole din PNRR în privinţa cărora oficialii europeni solicită informaţii suplimentare sau despre care spune că nu au fost trimise date suficiente şi documente justificative.

Totodată, Comisia Europeană a semnalat anumite discrepanţe între sumele transmise de Guvern în documentele Word şi cele din documentele Excel, cerând clarificări.

PNRR-ul a fost discutat, joi, la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificări. Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Mai precizăm că marţi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că CE urmează să dea săptămâna viitoare undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale finanţate de UE.