Corlăţean l-a invitat pe Marga să ajute în continuare la îndeplinirea obiectivelor politicii externe

Epoch Times România
07.08.2012

Titus Corlăţean a preluat marţi la sediul Ministerului Afacerilor Externe, mandatul de şef al diplomaţiei române, de la predecesorul său, Andrei Marga.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, i-a mulţumit predecesorului său pentru activitatea desfăşurată pe toată perioada mandatului său şi l-a invitat să continue să-şi aducă contribuţia la realizarea obiectivelor de politică externă ale României şi să rămână un partener de încredere, transmite MAE, într-un comunicat. La rândul său, fostul ministru Andrei Marga şi-a manifestat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă şi în viitor cu şeful diplomaţiei române şi şi-a exprimat încrederea că vor fi continuate proiectele pe care instituţia le derulează în prezent.

Fostul ministru de Externe Andrei Marga spune că schimbarea sa a avut loc dintr-un capriciu.

"Dintr-o greşeală şi dintr-un capriciu a celui care a luat decizia", a declarat Marga la Antena 3, întrebat de ce crede că a fost remaniat.

Marga a mai spus că ministerul pe care l-a condus a făcut tot ce a putut, în afara acoperirii "incompetenţei" lui Traian Băsescu. "Nu ministerul a fost la Bruxelles şi şi-a luat cele 11 angajamente", a mai arătat Marga, referindu-se implicit la Victor Ponta.

Într-o altă intervenţie la RFI Marga a susţinut despre schimbarea sa: "Ipoteza mea e că de fapt a fost o împărţeală înăuntru unui grup şi un domn a dorit foarte mult acest minister. Aceasta a fost totul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor