Corlăţean a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Comisiei de la Veneţia

Epoch Times România
09.08.2012

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut, joi, o convorbire telefonică cu Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio.

În cadrul discuţiilor, ministrul afacerilor externe a prezentat evoluţiile politice din România, în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, desfăşurat la data de 29 iulie.

În acest context, ministrul Titus Corlăţean a reiterat poziţia constantă a Guvernului României şi a premierului Victor Ponta, de respectare a normelor de bază ale statului de drept, independenţa justiţiei şi independenţa contenciosului constituţional. De asemenea, a menţionat apelul public lansat de Victor Ponta, la 31 iulie, adresat tuturor actorilor politici de a se abţine de la orice formă de presiune exercitată, mai ales în această perioadă împotriva Curţii Constituţionale şi a judecătorilor acesteia.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a exprimat aprecierea cu privire la poziţia Ministerului Afacerilor Externe, reflectată în comunicatul de presă, prezentat mass-media la data de 8 august 2012, potrivit căreia “sunt de neacceptat imixtiuni şi presiuni în activitatea Curţii Constituţionale a României sau ameninţări la adresa judecătorilor Curţii”.

Cei doi interlocutori au stabilit un mecanism de comunicare directă şi permanentă în legătură cu temele menţionate, evidenţiind necesitatea continuării cooperării pozitive, desfăşurată de-a lungul anilor, dintre România şi Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept şi au subliniat, în final, importanţa ca toţi actorii politici şi instituţionali să respecte decizia finală a Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor