Dumitrescu: Mandatul meu este la dispoziţia premierului desemnat

Epoch Times România
06.05.2012

Corina Dumitrescu, nominalizată pentru funcţia de ministru al Educaţiei în Cabinetul Ponta, a spus duminică, într-o conferinţă de presă la sediul USL, că premierul desemnat, Victor Ponta, va analiza oportunitatea menţinerii nominalizării făcute, urmând să anunţe, duminică seara, într-o conferinţă de presă, decizia pe care o va lua cu privire la Corina Dumitrescu.

"Ţin legătura permanent cu premierul desemnat, Victor Ponta. Aseară (sâmbătă seara - n.r.) am discutat toate aceste probleme apărute în presă şi i-am propus ca după această conferinţă de presă să ia în considerare că nominalizarea mea ca ministru al Educaţiei este la dispoziţia sa. Mi-a spus că a luat act de acest lucru şi că vom merge mai departe. Mandatul meu este la dispoziţia premierului desemnat. Voi juca cu mandatul pe masă. (...) În această seară mă voi întâlni din nou cu Victor Ponta", a declarat aceasta.

Corina Dumitrescu a explicat că în momentul în care i s-a făcut propunerea pentru preluarea Ministerului Educaţiei, i-a propus premierului desemnat Victor Ponta să o nominalizeze pe Ecaterina Andronescu, însă i s-a răspuns că "pentru doamna Andronescu sunt alte planuri".

Ministrul nominalizat pentru portofoliul Educaţiei a adăugat că a acceptat propunerea lui Victor Ponta datorită faptului că acesta i-a dat "mână liberă" în ce priveşte depolitizarea şcolii româneşti.

Potrivit acesteia, criteriul carnetului de partid, pentru promovare, trebuie să dispară din universităţile private sau particulare, precum şi din învăţământul primar şi gimnazial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor