Coregraf, condamnat la aproape 8 ani de închisoare pentru trafic de minori

Coregraful Gigi Marian Osloş
Coregraful Gigi Marian Osloş (Screenshot Youtube Libertatea)
D.B.
10.10.2021

Coregraful Gigi Marian Osoloş, de la centrul de dans Total Dance Center din Constanţa, a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la 7 ani şi 11 luni de închisoare, acuzat fiind că a abuzat de 3 dansatoare minore, informează G4Media, citând decizia instanţei din 30 septembrie 2021.

Osoloş a fost găsit vinovat pentru trafic de minori, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost condamnat şi pentru pornografie infantilă, anchetatorii de la DIICOT găsindu-i un hard-disk cu desene animate cu conţinut sexual explicit cu minori.

Sursa citată precizează că, în perioada 2015 – 2016, coregraful în vârstă de 60 de ani a profitat de poziţia sa şi a convins 3 dansatoare minore să i se alăture şi să meargă cu el la o cabană izolată din munţi din judeţul Hunedoara, cu acces dificil şi fără electricitate. Sub pretextul că le învaţă tehnici de supravieţuire, coregraful ar fi supus fetele la munci deosebit de grele, le-ar fi agresat fizic, psihic şi sexual. Potrivit dosarului, coregraful le cerea fetelor să vizioneze filme şi documentare despre supravieţuire şi le explica şi că va veni un război şi doar împreună vor supravieţui. ”Profesorul” le învăţa pe fete să mănânce cât mai puţin ca să supravieţuiască în condiţii de război şi foamete.

”Persoana vătămată a perceput aceste munci ca fiind grele şi epuizante. Aceasta a menţionat că, deşi i se umflase genunchiul şi resimţea dureri, a fost pusă în continuare de inculpat să muncească. De asemenea, a fost bătută cu o rangă de metal şi obligată să doarmă cu acel obiect în pat”, arată judecătorii în motivare despre una dintre victimele coregrafului.

O altă tânără a muncit timp de 1 an şi 5 luni la cabana din munţi a coregrafului, iar celelalte fete 10 zile, respectiv o lună şi jumătate. Fetele proveneau din familii dezorganizate şi au căzut uşor în capcana inculpatului.

”Urmare imediată a tratamentului la care au fost supuse persoanele vătămate a constat în crearea unor traume puternice pentru acestea. Prin raportul de evaluare psihologică (…), s-a constatat că persoana vătămată (…) prezenta anxietate severă, emoţii negative puternic perturbatoare şi disfuncţionale, precum şi traumă emoţională”, arată instanţa.

Instanţa le-a acordat despăgubiri fetelor de câte 10.000 de euro, iar alteia de 3000 de euro. Decizia nu este însă definitivă, putând fi apelată la Curtea de Apel Alba.

Declaraţiile şocante ale coregrafului

Într-o declaraţie făcută la Observator TV, Gigi Osoloş nu îşi găseşte vreo vină decât aceea că ar fi un temperament coleric, dar are tupeul să dea vina pe victimele sale despre care afirmă că „şi-au dorit sau le-a plăcut” situaţia respectivă.

”Eu sunt o fire colerică, m-aţi înţeles că de asta am ajuns aici, nu a scăpat unul de o palmă din partea mea. Fiecare are o slăbiciune în viaţa lui. Şi mie, dacă mi-au plăcut femeile, care e problema? Este inevitabil că, în timp, unele dintre ele şi-au dorit sau le-a plăcut. Este matematică”, a afirmat cu nonşalanţă coregraful.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor