Coreea de Sud importă medicamente împotriva antrax-ului

(Getty Images)

După ce un raport media online a acuzat Casa Albastră - complexul unde se află preşedinţia sud-coreeană - că importă tratament pentru antrax cu scopul de a-i vaccina pe preşedintele Moon Jae-in şi pe alţi oficiali guvernamentali cheie, lasând populaţia vulnerabilă la un potenţial atac biologic din Coreea de Nord, un purtător de cuvânt al guvernului a răspuns luni acestor acuzaţii.

Park Soo-hyun a precizat într-un comunicat de presă că au fost comandate medicamente, aşa cum a susţinut website-ul conservator Newstown, dar a adăugat că această comandă a fost făcută de guvernul precedent ca măsură de urgenţă în cazul unui astfel de atac, sau al unei expuneri accidentale. În 2015, un laborator american a trimis din greşeală spori vii, şi nu mostre de spori morţi, la baza aeriană din Osan, Coreea de Sud, pentru a fi folosiţi la un exerciţiu militar.

Deşi incidentul nu s-a soldat cu vreo expunere sau infecţie, armata sud-coreeană nu a dorit să fie prinsă cu garda jos în cazul unei alte greşeli în timpul unui viitor exerciţiu militar. Comanda pentru vaccinurile anti-antrax a fost făcută în luna iulie prin intermediul unei companii canadiene şi este prevăzută în bugetul anual al guvernului, a mai susţinut Park.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că achiziţia a fost finalizată în luna noiembrie prin livrarea a 350 de doze, adăugând că acestea au fost duse la o unitate militară pentru stocare. În plus, el a afirmat că interpretarea acestor informaţii de către website-ul Newstown – despre care a precizat că are legătură cu un politician din opoziţie – sunt “extrem de răuvoitoare” şi a promis că guvernul va lua măsuri legale.

În plus, Park a declarat că Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud a cumpărat de asemenea alte 1.000 de doze de vaccinuri anti-antrax pentru a putea fi folosite ca agenţi antitero sau în cazul civililor expuşi la această boală. El a notat că, în general, sunt folosite antibiotice pentru a trata pacienţii şi că achiziţionarea vaccinurilor anti-antrax sunt pentru urgenţe după expuneri care pot avea loc în anumite situaţii, precum un atac bioterorist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe