Coreea de Nord susţine că 800.000 studenţi şi muncitori s-au oferit voluntari să lupte împotriva SUA

Soldaţi nord-coreeni
Soldaţi nord-coreeni (Youtube - captură ecran)

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntari pentru a se înrola sau reînrola în armata ţării pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă ziarul de stat nord-coreean, potrivit Reuters.

Aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa, vineri, de a se înrola sau reînrola în armată pentru a contracara Statele Unite, a relatat ziarul Rodong Sinmun.

"Entuziasmul în creştere al tinerilor de a se înrola în armată este o demonstraţie a voinţei de nezdruncinat a tinerei generaţii de a elimina fără milă maniacii de război care fac eforturi de ultimă oră pentru a elimina preţioasa noastră ţară socialistă şi de a realiza fără eşec marea cauză a reunificării naţionale şi o manifestare clară a patriotismului lor arzător", a declarat Rodong Sinmun din Nord.

Aceste declaraţii au apărut după ce Coreea de Nord a lansat joi racheta balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17, ca răspuns la exerciţiile militare în desfăşurare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat racheta balistică intercontinentală în marea dintre peninsula coreeană şi Japonia joi, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreei de Sud să zboare la Tokyo pentru un summit în care s-au discutat modalităţi de a contracara Nordul înarmat nuclear.
Rachetele balistice ale Nordului sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, iar lansarea a atras condamnarea guvernelor de la Seul, Washington şi Tokyo.

Forţele sud-coreene şi americane au început luni 11 zile de exerciţii comune, denumite "Freedom Shield 23", desfăşurate la o scară nemaiîntâlnită din 2017 pentru a contracara ameninţările tot mai mari ale Nordului.

Kim a acuzat Statele Unite şi Coreea de Sud de creşterea tensiunilor prin exerciţiile militare.