Coreea de Nord respinge ajutorul umanitar al SUA pentru Covid: O ofertă necugetată şi motivată politic

Dictatorul nord corean Kim Jong Un
Dictatorul nord corean Kim Jong Un (KCNA)

Phenianul a declarat că Statele Unite profită de izbucnirea epidemiei de Covid-19 în Coreea de Nord, oferind ajutor umanitar cu scopuri politice, relatează Reuters.

Ministerul de Externe al statului comunist nord-coreean a declarat, într-un articol publicat joi, că oferta americanilor este un “complot” pentru a atenua criticile internaţionale privind politica ostilă a SUA faţă de Coreea de Nord.

De asemenea, ministerul a criticat oferta de ajutor umanitar a Statelor Unite ca fiind neserioasă, pe fondul recentelor sale exerciţii militare şi a demersurilor de a impune mai multe sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

Acesta a adăugat că Statele Unite, care au eşuat în gestionarea propriei crize Covid-19, ar trebui să renunţe la oferta “necugetată” şi să se ocupe de propria situaţie internă.

SUA şi Coreea de Sud s-au oferit să ofere sprijin umanitar Coreei de Nord, cum ar fi vaccinuri anti-Covid şi echipament medical, după primul său focar de Covid-19 declarat oficial la sfârşitul lunii aprilie, dar nu primiseră niciun răspuns din partea Phenianului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe