Contractele pentru construirea bazei de la Deveselu ar putea depăşi 300 de milioane de dolari

Epoch Times România
13.06.2012

Reprezentanţi militari americani au declarat, miercuri, că pentru construcţia bazei de la Deveselu, care va începe în 2013, vor fi încheiate contracte în valoare totală de peste 300 de milioane de dolari.

Corpul de geniu al forţelor terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE) anticipează că, după cele două etape de selecţie, vor fi aprobate două contracte.

Un contract va include facilităţile MDA şi va cuprinde toate lucrările de infrastructură pentru întreaga suprafaţă a perimetrului militar american.

Astfel, potrivit estimărilor, valoarea contractului privind facilităţile Agenţiei de apărare antirachetă (MDA) va fi între 100 şi 250 de milioane de dolari.

Contractorul va fi o companie americană, care va putea intra în parteneriat cu o altă firmă sau va putea subcontracta parte din lucrări.

Un alt contract vizează facilităţile Forţelor Navale americane.

Valoarea estimată a acestui contract este între 25 şi 100 de milioane de dolari.

Contractul de mentenanţă al bazei, încheiat pe cel mult 4 ani, are o valoare între 25 şi 50 de milioane de dolari anual.

Prima etapă a procesului de selecţie va avea loc în august sau septembrie, iar cea de-a doua în octombrie sau noiembrie.

Reprezentanţii americani susţin că procedura de înregistrare nu va dura mai mult de 3-4 zile.

Reprezentanţii a peste 170 de companii din România, SUA, Spania, Turcia, Grecia, Italia, Bulgaria, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite au fost prezenţi, miercuri, la o conferinţă organizată la Bucureşti, şi dedicată oportunităţilor de afaceri privind amplasarea unor elemente ale sistemului de apărare antirachetă al SUA la Deveselu, judeţul Olt.

Evenimentul a fost organizat de Corpul de Geniu al Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, în colaborare cu Agenţia de Apărare Antirachetă - US Missile Defense Agency, Comandamentul European al Statelor Unite - US European Command şi Forţele Navale ale SUA.

O conferinţă similară va avea loc la Caracal, la 14 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor