Contestaţia cu trâmbiţe a lui Gigi Becali este „inadmisibilă” pentru Tribunalul Bucureşti

Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)
P. P.
05.12.2013

Contestaţia lui Gigi Becali privind executarea pedepsei a fost catalogată, joi, ca „inadmisibilă” de către judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Avocatul patronului stelist a explicat această decizie ca o eschivare în faţa unui „conflict de competenţe”. Contestaţia lui Gigi Becali a mai fost soluţionată şi de Tribunalul Ilfov, instanţă competentă în acest caz.

După termenul de azi, la ieşirea din instanţa de judecată Gigi Becali şi-a certat avocatul după eşecul privind contestaţia depusă. La sosirea camerelor de luat vederi, latifundiarul a transmis că s-a săturat să fie plimbat de la Jilava la Poarta Albă ”cu cătuşe” spunând: ”vreau să gătaţi chinurile!”. Decizia finală va ajunge în cele din urmă la Tribunalul Bucureşti care va emite o soluţie privind fondul contestaţiei.

"Din latenţa cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali, n.r.), s-a pomenit cu acest dosar în braţe. Doamna judecător a preferat să evite un conflict de competenţă, invocând din oficiu această inadmisibilitate, în contextul în care nu pot să judec şi eu acelaşi lucru pe care l-au făcut alţii, rămânând ca în final Curtea de Apel, care este autoritatea superioară Tribunalului Bucureşti, să lămurească prin soluţie fondul contestaţiei în final", a spus avocatul lui Becali, Cătălin Dâncu.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca recursul formulat de Gigi Becali la data de 9 decembrie, după respingerea constanţei emise de Tribunalul Ilfov. Conform ANP, Becali nu va mai fi dus la Penitenciarul Poarta albă, ci va rămâne la Penitenciarul Jilava pentru a participa la termenele de pe 9 şi 11 decembrie.

Gigi Becali a fost adus în Bucureşti de la Penitenciarul Poarta Albă în 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind contopirea pedepselor. Pe data 29 octombrie Gigi Becali a fost transferat la Penitenciarul Jilava de la Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a admis cererea înaintă de acesta.

La 26 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv contopirea pedepselor din dosarul ”Valiza” şi cea primită din dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

"Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atâtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. (...) Trebuie să plătesc preţul celebrităţii. Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi", a declarat atunci finanţatorul FC Steaua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor