Constrângerea, singura normă de a ţine pe linia de plutire USL

Căţel şi pisică la Pomul de Crăciun
Căţel şi pisică la Pomul de Crăciun (Epoch Times România)

Constrângerea este singura normă care poate ţine pe linia de plutire USL. La Botoşani, unde certurile între PSD şi PNL au devenit nu doar proverbiale ci şi de necontrolat, liderilor politici li se va cere să semneze că nu se vor mai critica public prin presă şi pe la televizor.

Liderul PSD Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, i-a propus liderului filialei botoşănene a PNL, Florin Ţurcanu, semnarea unui pact de neagresiune între PSD şi PNL în perioada pre-electorală şi electorală în perspectiva scrutinului european, informează pesurse.ro

”Voi propune un pact de neagresiune până la alegerile europarlamentare. Pactul l-am semnat astăzi şi îl voi transmite acum şi preşedintelui Ţurcanu, sa îl analizeze şi să aducă observaţii dacă este cazul”, a afirmat Dolineaschi.

Pactul de neagresiune le va impune (printre altele) membrilor PSD şi PSD să se abţină de la critici sau atacuri publice la adresa opozanţilor (partenerilor de coaliţie, pardon), ci să încerce mai înainte să discute situaţia în cadrul USL, pentru a lămuri neînţelegerile dintre ei.

Cum documentul nu a fost semnat încă şi este încă loc de critici şi insinuări nelalocul lor între "coabitanţi", Dolineaschi a profitat de ocazie pentru a lăsa insinuări de trădare la adresa lui Ţurcanu, căruia i-a cerut să nu facă ”o alianţă a răului” cu organizaţia de Botoşani a PDL.

La Botoşani s-a declanşat "nebunia" după ce liberalii s-au hotărât să îi debarce de la conducerea primăriei şi a altor instituţii judeţene pe aliaţii tradiţionali din PSD..

„Vom demite în luna decembrie viceprimarul PSD Cosmin Andrei, vom numi un alt viceprimar, am vorbit cu dl. Apostoliu să-şi asume această calitate şi va avea Primăria doi viceprimari liberali care să-şi asume responsabilitatea. Cu primarul nu avem ce face, vom face ordine cu doi viceprimari liberali, vom iniţia proiecte de hotărâre pe care le vom promova” anunţat Ţurcanu la sfârşitul lunii noiembrie.

Veştile alarmante au ajuns la Ponta, care a şi-a exprimat speranţa că PNL nu va "trăda" USL-ul aliindu-se cu PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne