Constanţa: Radu Mazăre vrea să scoată Cazinoul la vânzare

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

În condiţiile în care MDRT, care a luat Cazinoul în administrare în urmă cu un an, nu a început reabilitarea acestuia, primarul Constanţei, Radu Mazăre, vrea trecerea clădirii la municipalitate. El a precizat că intenţionează să vândă Cazinoul printr-o licitaţie internaţională.

"Anul trecut, după discuţiile pe care le-am avut cu madam Udrea şi în care spunea că ne va repara Cazinoul, am emis o hotărâre de Consiliu Local şi am fost de acord ca imobilul să ajungă la Ministerul Dezvoltării pentru un an de zile, timp în care ministerul este obligat să înceapă lucrările. Până la ora actuală nu a început lucrările. S-au încurcat în licitaţii, contestaţii, a expirat termenul, ca atare o să le facem solicitare să ne dea Cazinoul înapoi pe care îl vom scoate la vânzare şi vom organiza o licitaţie internaţională", a spus Mazăre miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local.

El a mai spus că nu i s-a părut o soluţie viabilă ca statul să investească 10 milioane de euro pentru reabilitarea Cazinoului şi că cel mai bine ar fi ca acesta să fie vândut unei firme private şi să fie folosit.

Edilul a mai afirmat că după ce Guvernul va emite o hotărâre pentru trecerea Cazinoului în administrarea Consiliului Local, vor începe procedurile pentru o licitaţie internaţională.

Banii, uşor de cheltuit

Totodată, Mazăre a anunţat că banii care fuseseră alocaţi în acest an pentru reabilitarea Cazinoului, adică 1,6 milioane de euro, vor fi folosiţi pentru realizarea unei instalaţii de agrement nautic pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Încă din 4 ianuarie 2012, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa, iar valoarea totală aprobată a investiţiei era de 39.229.000 de lei, inclusiv TVA.

Investiţia urma sa fie finanţată prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

De asemenea, pentru anul 2012 fusese alocată suma de 10 milioane de lei din care reprezentanţii MDRT au anunţat că au redus 3 milioane de lei.