Consiliul Raional Soroca organizează sâmbătă, la Soroca, tradiţionalul Festival al Mărului

(STR / AFP / Getty Images)

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Consiliul Raional Soroca organizează sâmbătă, 28 septembrie, la Soroca, tradiţionalul Festival al Mărului. Potrivit organizatorilor, evenimentul va începe la orele 12.30 în piaţa din centrul oraşului cu spectacolul muzical "În livada de măr". Programul mai include parada fermierilor pomicultori, o expoziţie de mere de diferite soiuri, o expoziţie de tehnică specializată, un seminar cu vizitarea livezii de lângă localitatea Vasilcău, un concurs culinar de preparare a bucatelor din mere, un concert.

Guvernul a instituit Festivalul Naţional al Mărului la iniţiativa pomicultorilor de la Soroca în anul 2012, dispunând ca acesta să aibă loc în ultima sâmbătă şi duminică ale lunii septembrie.

Festivalul are ca scop consolidarea cooperării pomicultorilor, procesatorilor şi exportatorilor de mere, sporirea încrederii între participanţii la piaţa merelor, implementarea tehnologiilor de cultivare moderne, efectuarea de investiţii comune în infrastructura post-recoltare.

Soroca este un fel de capitală a mărului a Moldovei, în condiţiile în care raionul Soroca este lider după suprafaţa livezilor de măr. Moldova are peste 111 mii ha de livadă, o jumătate din aceasta reprezentând livezi de măr.

Anul acesta se planifică recoltarea unei cantităţi de circa 300 mii tone de mere. Peste 70% din recolte se exportă, în principal, în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe