Consiliul Naţional Executiv al PNL: Derogarea de vechime pentru Iohannis, votată în unanimitate

Consiliul Naţional Executiv al PNL a adoptat joi, în unanimitate, derogarea de vechime pentru primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat preşedintele Crin Antonescu.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
21.02.2013

Consiliul Naţional Executiv al PNL a adoptat joi, în unanimitate, derogarea de vechime pentru primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat preşedintele Crin Antonescu.

Conform mai multor surse, derogarea îl va ajuta pe primarul din Sibiu să candideze la apropiatul congres PNL pentru a doua funcţie din formaţiunea politică, deşi nu are minimum doi ani de când s-a înscris în partid.

„Cererea de derogare de vechime pentru domnul Klaus Iohannis în vederea candidaturii la o funcţie de conducere în congres a fost adoptată cu unanimitate de voturi. Funcţia de prim-vicepreşedinte nu există, în dezbaterile despre Statut vom discuta şi despre această ipoteză", a declarat liderul PNL Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat, conform unui comunicat primit joi la redacţie:

"În rest, Consiliul Naţional Executiv a adoptat ordinea de zi pentru Delegaţia Permanentă şi alte câteva măsuri de natură organizatorică legate de programul Congresului. Sigur, urmează celălalt punct de interes şi cu adevărat foarte important şi anume dezbaterea pe proiectele de modificare a Statutului, dezbatere care va avea loc în Delegaţia Permanentă începând cu ora 15.00, aşa cum a fost anunţat".

Onorând invitaţia făcută de preşedintele Crin Antonescu, Klaus Iohannis s-a înscris miercuri în PNL, apoi preşedintele liberalilor a precizat că nu ar rata ocazia de a a-l avea în conducerea formaţiunii pe care o conduce pe primarul Sibiului şi a anunţat că va cere Consiliului Naţional Executiv al partidului o derogare de vechime, astfel încât acesta să poată candida la o funcţie de conducere în cadrul Congresului partidului care debutează vineri.

Anterior, Iohannis anunţase că, dacă va fi ales în conducerea partidului în cadrul congresului de vineri, va renunţa la şefia FDRG, iar miercuri a precizat că nu exclude nici ideea de a fi premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor