Consiliul Local Sector 1 nu aprobă alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Consilierii liberali şi cei ai Uniunii Salvaţi Bucureştiul au votat împotriva alocării a 10 milioane de lei de la bugetul sectorului 1 către BOR, pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului.
Şantierul Catedralei
Şantierul Catedralei (catedralamantuirii.ro)

Consiliul local al Sectorului 1 a respins joi propunerea Primarului Dan Tudorache vizând alocarea a 10 milioane de lei de la bugetul local pentru Catedrala Mântuirii Neamului, relatează hotnews. Grupurile de consilieri USB şi PNL au votat împotriva alocării acestei sume astfel încât proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

Proiectul respectiv a mai fost introdus pe ordinea de zi şi anterior, la alte şedinţe de Consiliu local, fiind respins de fiecare dată. USB a argumentat că fiind vorba de o sumă mare de bani, alocarea nu se poate face fără o consultare a cetăţenilor. În consecinţă, reprezentanţii formaţiunii lui Nicuşor Dan au făcut un sondaj online, întrebând dacă cetăţenii sunt de acord cu alocarea celor 10 milioane lei pentru biserică. La sondaj au luat parte 12.400 de utilizatori, 93% dintre aceştia votând împotrivă.

Reamintim că nu mai demult de august a.c., Consiliului General al Municipiului Bucureşti a alocat, la propunerea Gabrielei Firea,15 milioane de lei din buget pentru lucrările la Catedrala Mântuirii neamului. Votul a avut loc pe fundalul rugăminţilor primarului Firea, care le-a solicitat consilierilor să aloce bani Catedralei Mântuirii Neamului pe motiv că acesta nu este doar un lăcaş de cult, ci are şi o latură socială, acolo urmând să funcţioneze şi o cantină socială, after-school, sală de spectacole de muzică sacră şi o şcoală.

Referitor la comentariile că ar fi mai bine să investească în spitale - unde, reamintim, oamenii mor pe capete din cauza infecţiilor nosocomiale - Firea a declarat că planul de investiţii în spitale este mai ambiţios, de 3 milioane de euro, şi că în următoarea perioadă se va face un inventar a ceea ce trebuie făcut în unităţile spitaliceşti din subordinea Primăriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne