Consiliul Constituţional francez a respins impozitul de 75% pe veniturile de peste un milion de euro

Epoch Times România
29.12.2012

Consiliul Constituţional francez a respins sâmbătă impozitul de 75% asupra părţii de venituri care depăşeşte un milion de euro anual, o măsură propusă de preşedintele Francois Hollande şi adoptată în bugetul pe 2013 de către majoritatea de stânga, relatează BBC.

Creşterea taxelor pentru cei care câştigă mai mult de un milion de euro a fost una dintre promisiunile lui Francois Hollande, ales preşedinte în mai.

În motivarea sa, Consiliul Constituţional a explicat că nivelul de taxare este „excesiv” şi a respins, totodată, noile metode de calculare a impozitelor.

Consiliul a fost sesizat de către formaţiunea de dreapta UMP, principalul partid de opoziţie, care a atacat dur politicile fiscale promovate de Hollande.

Propunerea a creat dezbateri aprinse în Franţa şi a nemulţumit comunitatea de afaceri şi numeroşi francezi bogaţi care au ameninţat că emigrează. Printre ei, s-a numărat şi actorul Gérard Depardieu care a decis să părăsească Franţa, din cauza majorărilor repetate de taxe aplicate de liderul socialist.

De altfel, taxa ar fi avut o valoare mai mult simbolică. Impozitul de 75% ar fi urmat să se aplice părţii de venit care depăşea un milion de euro anual, în această categorie intrând aproximativ 1.500 de persoane.

Hollande a pledat împotriva politicilor de austeritate aplicate în mai multe ţări europene afectate de criza economică şi s-a declarat în favoarea unor taxe mai mare, în locul tăierilor bugetare menite să reducă deficitul.

În schimb, Consiliul Constituţional a validat deduceri de impozite de 20 de miliarde de euro pentru companii, prevăzute în bugetul rectificat pe 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor