Consiliul Concurenţei: CE consideră transferul terenurilor Romexpo către CCIR drept ajutor de stat, în forma actuală

Romexpo
Romexpo (Epoch Times România)

Comisia Europeană consideră că, aşa cum este concepută în prezent, iniţiativa legislativă prin care statul transferă terenurile Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), aceasta este foarte probabil să implice ajutor de stat, anunţă Economedia.ro citând o adresă emisă de Consiliul Concurenţei.

Sursa citată precizează că deputaţii din Comisia Juridică au fost convocaţi joi de preşedinta comisiei, Laura Vicol (PSD), pentru a vota legea Romexpo, dar şedinţa a fost amânată, deocamdată.

Consiliul Concurenţei nu a fost invitat la şedinţă, conform surselor Economedia, acesta fiind singura autoritate a statului care se opune legii Romexpo pe motiv că reprezintă un ajutor de stat acordat cu încălcarea legislaţiei europene.

Într-o adresă trimisă Comisiei Juridice, membrii Consiliului Concurenţei au atras atenţia că la nivelul Comisiei Europene este în derulare o investigaţie cu privire la transferul terenurilor Romexpo, instituţia europeană analizând dacă acesta reprezintă ajutor de stat către CCIR.

Articolul complet aici.