Consilierii USR-PLUS, mutare strategică: Cer audit extern în PMB şi în companiile înfiinţate de Firea

Primarul Gabriela Firea a semnat contractul cu Termoenergetica Bucureşti S.A
Primarul Gabriela Firea a semnat contractul cu Termoenergetica Bucureşti S.A (Primaria Municipiului Bucuresti)

Consilierii USR PLUS au depus, miercuri, la Consiliul General al Municipiului Bucureşti un proiect de hotărâre pentru contractarea unui audit extern în Primăria Municipiului Bucureşti şi toate entităţile din subordinea PMB şi CGMB.

"În vederea elaborării unei strategii corecte pentru dezvoltarea economică a Mun. Bucureşti, considerăm că este esenţial să fie efectuată o analiză temeinică a activităţii aparatului de specialitate al primarului, precum şi a tuturor entităţilor din subordinea Primarului General şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru perioada 01.01.2017 – 31.12.2020", a transmis Alianţa.

Consilierul general Anamaria Gram a afirmat că antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de muncă şi implicit un termen mai lung de executare. Pe de altă parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificările efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Mun. Bucureşti. De aceea, USR-PLUS nu recomandă antamarea unui audit statutar.

"Pentru aceste considerente, am recurs la soluţia unui audit extern care să fie efectuat de firme de audit. Selectarea firmelor de audit se va face cu respectarea procedurilor de achiziţie publică conform Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, Direcţia Generală Achiziţii Publice fiind împuternicită, prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a demara procedurile de achiziţie", se arată în comunicatul Alianţei.

Consilierii USR PLUS susţin contractarea simultană a serviciilor de la mai multe firme de audit deoarece volumul de muncă este foarte mare având în vedere numărul direcţiilor/serviciilor din aparatul de specialitate, precum şi a entităţilor subordonate Primarului General şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti, astfel încât rapoartele de audit să fie finalizate cât mai repede şi să putem iniţia elaborarea strategiei pentru dezvoltarea economică a unităţii administrativ-teritoriale Mun. Bucureşti.