Consilierii PNL Sector 1 refuză rezilierea contractului Primăriei cu Romprest: Vom plăti penalităţi şi pagube

Tomberon de gunoi.
Tomberon de gunoi. (Christopher Furlong / Getty Images)
D.B.
23.07.2021

Consilierii PNL Sector 1 nu sunt de acord cu rezilierea contractului încheiat de Primăria Sector 1 cu firma de salubrizare Romprest, informează PS News.

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, a explicat pentru sursa citată că, în urma deciziei de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 din cauza crizei gunoaielor declanşată de primarul Clotilde Armand, primăria va fi obligată să plătească penalităţi firmei de salubrizare Romprest. Liberalul susţine că, pentru a putea evita această situaţie, edilul Sectorului 1 ar fi trebuit să meargă în instanţă şi „să demonstreze că este într-adevăr o problemă”.

„Nu am discutat încă subiectul stării de alertă din Sectorul 1. Abia acum am primit şi noi această informare. Noi ne vom întâlni la ora 12 în şedinţa de consiliu pentru a vedea ce facem. Primarul ne cere nişte lucruri ciudate. Noi i-am spus să meargă în instanţă să demonstreze că este într-adevăr o problemă, pentru că dacă noi cerem rezilierea fără a demonstra acest lucru în instanţă, în culpă va fi Consiliul şi vom plăti cu toţii penalităţi şi pagube, exact cum s-a întâmplat în ultimul proces pierdut de primarul Clotilde Armand, unde facturile pe care nu le-a plătit la timp, instanţa a hotărât că putem fi executaţi silit şi ne-a mai dat şi penalităţi de 8 milioane de lei. Asta se întâmplă când tu eşti în culpă propriu-zis ca instituţie şi vrei să reziliezi, neavând alt act judiciar care să demonstreze. Această situaţie nu spune neapărat ceva nou. Ştiam asta şi de la ANRSC şi, la fel, atunci i-am spus să meargă în instanţă cu treaba asta, să aibă un act definitiv şi irevocabil, dar n-a făcut-o”, susţine Daniel Ciungu.

Reamintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, la ora 12:00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local, având pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre de consiliu local, anume mandatarea primarului în demararea acţiunii de reziliere a contractului cu Romprest.

„Am convocat pentru vineri, 23 Iulie, ora 12.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, joi seara, pe Facebook.

Totodată, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat vineri dimineaţă ca şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1.

"Am transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă", a anunţat prefectul. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor