Consilierii municipali ai PN: MAI utilizează ilegal fondurile primăriei Chişinău

Consilieri municipali din partea „Partidului Nostru”
Consilieri municipali din partea „Partidului Nostru” (ru1.md)

Consilierii municipali din partea ”Partidului Nostru” au venit miercuri cu dovezi privind utilizarea sistematică a unei scheme ilegale de utilizare a fondurilor municipale. Potrivit acestora, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu încălcarea legislaţiei în vigoare, a profitat de fondul de rezervă al Primăriei Chişinău pentru transportarea colaboratorilor poliţiei la protestul anti-guvernamental organizat de opoziţia pro-europeană la 17 septembrie.

Astfel, potrivit declaraţiei consilierului municipal Ilian Caşu, pe 17 septembrie, parcul de autobuze din Chişinău a alocat, din fonduri municipale, 11 autobuze pentru transportarea poliţiştilor la protest. În acelaşi timp, Caşu a remarcat că asemenea servicii ar trebui să fie achitate de către client şi nu de furnizor, făcând referire la decretul guvernamental care reglementează relaţia dintre diferite niveluri de guvernare.

”Conducerea MAI trebuia să achite pentru aceste servicii din fondurile proprii. Ni s-a spus că şi la alte proteste, Ministerul Afacerilor Interne a procedat la fel. Ministerul Afacerilor Interne nu a achitat pentru autobuzele folosite”, se arată într-un comunicat al consilierilor Partidului Nostru.

Preşedintele fracţiunii ”Partidului Nostru” (PN) în cadrul Consiliului Municipal, Elena Panuş, a subliniat că fondul de rezervă al Chişinăului este necesar pentru a oferi ajutor, inclusiv grupurilor sociale vulnerabile ale populaţiei.

”Nouă ni se adresează pentru ajutor un număr mare de orăşeni, în special copii. Există momente când sunt necesare zeci de mii de euro pentru a salva vieţi, dar putem aloca doar câteva mii de lei. Şi în această situaţie, primarul interimar Nistor Grozavu dă dispoziţii de a satisface necesităţile Ministerului Afacerilor Interne din contul fondului”, a subliniat Elena Panuş.

Mai mult decât atât, potrivit consilierului municipal Nicolae Ţipovici, MAI are unul dintre cele mai mari bugete, dar rămâne unul dintre cele mai ”devoratoare” ministere.

„Atunci când Partidul Nostru, alte partide au protestat, acelaşi Jizdan, acelaşi şef adjunct al Inspectoratului Naţional de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, plecau spre Drochia, Donduşeni şi achitau suplimentar angajaţii parcului de autobuze, „şoferii de rutiere“, pentru a nu transporta suporterii noştri. Ei cheltuiesc enorm pentru deplasări”, a menţionat Ţipovici.

Acesta a punctat şi situaţia catastrofală în care s-au pomenit angajaţi ai MAI, specificând că Jizdan ar fi transformat ministerul în al doilea GBC (Global Business Center, ce aparţine oligarhului Vladimir Plahotniuc). „Astăzi, colaboratorii poliţiei, Ministerul Afacerilor Interne condus de Jizdan, lucrează pentru o singură persoană, care a capturat întregul stat - oligarhul Vladimir Plahotniuc“, a conchis consilierul PN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe