Consilier al oraşului Mississauga recunoscător să vadă Shen Yun

Jim Tovey, consilier al oraşului Mississauga, şi-a exprimat recunoştinţa de a fi prezent la primul spectacol Shen Yun din America de Nord.

"Este pur si simplu minunat. Este frumos. Costumele sunt aşa de frumoase, toţi dansatorii sunt atât de bine antrenaţi”, a spus domnul Tovey într-un interviu acordat la teatrul Living Arts Centre, unde a avut loc spectacolul.

Este a treia oară când domnul Tovey vede spectacolul. Alături de soţia sa Lee, profesoară de balet, cuplul este mare amator de artă.

"Iubim dansul şi iubim minunatul aspect cultural al oraşului nostru. Ne îmbogăţeşte cultura tuturor."

"Suntem aşa de recunoscători că această companie artistică a venit să-şi împărtăşească talentul şi frumoasa lor creativitate cu noi. Este minunat."

Dl. Tovey şi-a exprimat bucuria de a vedea spectacolul chiar în seara premierei turneului 2013 din America de Nord.

În timp ce compania New York se află în Mississauga, celelalte două companii se pregătesc pentru spectacolele din Statele Unite. Shen Yun va prezenta spectacole în aproximativ 100 de oraşe din jurul lumii ca parte a turneului sau internaţional.

Shen Yun prezintă în principal dansul clasic chinez, o tradiţie moştenită de mii de ani de la curţile imperiale cât şi teatrul şi opera antice chineze.

Măiestrie artistică cu atletism

"Ceea ce mă impresionează pe mine este atletismul care se îmbină cu măiestria artistică," a notat domnul Tovey.

“Acest stil de dans, este foarte, foarte atletic. Vreau să spun că este minunat. Este chiar minunat să fii aici. Într-adevăr ne place,” a afirmat el.

Pagina de web a companiei Shen Yun menţionează puţin cunoscută conexiune între dansul clasic chinez şi gimnastica modernă.

“Ceea ce nu realizează oamenii este că aceste tehnici deosebite introduse în gimnastica în ultimele decenii, au o istorie de mii de ani în dansul clasic chinez,” citează pagina de web a companiei.

În plus faţă de dansul clasic chinez, Shen Yun prezintă de asemeni dansuri etnice din diferite regiuni ale Chinei, cât şi dansuri folclorice, majoritatea din etnicitatea Han.

Domnul Tovey a spus că ştia destul de mult despre cultura tradiţională chineză şi diversitatea etnică a Chinei.

“Cred că mulţi oameni au concepţia greşită despre cultura chineză că este doar un fel de cultură, dar nu este adevărat. Sunt multe, multe culturi în China şi în istoria şi tradiţia din China.”

“Cred că este minunat să vezi [istoria - n.r.] că este expusă cu atâta mândrie…cred că este într-adevăr minunat pentru oamenii care nu ştiu prea mult despre cultura chineză.”

Dansatorii Shen Yun dansează pe acordurile orchestrei filarmonice ce include instrumente chineze care conduc melodiile.

Programul de seară include de asemeni trei solişti vocali şi o solistă a instrumentului cu două coarde, arhu. Prima solistă, soprana Pi-ju Huang, care a interpretat înainte de pauză, l-a impresionat mult pe domnul Tovey.

“Când a interpretat ultima notă, o doamne, întreaga sală de teatru a răsunat. A fost chiar zguduitor, a fost atât de puternic. A fost uluitoare - o cântăreaţă minunată.”

O experienţă bogată

Shen Yun a fost fondat cu misiunea de a reînvia 5000 de ani de cultură chineză de inspiraţie divină, o cultură aproape distrusă sub 60 de ani de conducere comunistă.

Domnul Tovey a remarcat că există un mesaj spiritual la Shen Yun.

“Este un mesaj de iubire, şi un mesaj de speranţă, şi un mesaj de prietenie. Este minunat să vezi.”

El a adăugat că ar fi greu de descris Shen Yun într-un cuvânt sau două, având în vedere toate elementele sale.

“Ştiţi, doar frumoasele costume, măiestria artistică, atletismul, modul în care ei pot mişca publicul atât de frumos…"

“Este o experienţă foarte completă şi sper că mulţi locuitori din Mississauga - şi sunt sigur că vor veni la spectacol - într-adevăr să se bucure de el şi ei înşişi să-şi îmbogăţească experienţa.”

Domnul Tovey este consilier al districtului 1 şi a înfiinţat o serie de comisii în timpul mandatului său.

În anul 2009, el a fost numit cetăţean de onoare în Mississauga. El este fostul preşedinte al asociaţiei locale de rezidenţi din zona sa, co-preşedinte al Fundaţiei Lakeview Legacy, şi a câştigat multe premii în profesia sa de designer cât şi pentru munca sa în serviciul public.

Reportaj realizat de televiziunea NTD şi Matthew Little.

Cu sediul la New York, Shen Yun Performing Arts are trei companii care prezintă spectacole simultan în jurul lumii. Compania Shen Yun New York va ţine spectacole pe scenele teatrelor din Ottawa, Montreal, Quebec şi alte oraşe din Canada.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură